Za vizualno bolj koheziven videz med nepričakovano združene elemente vključite še zabavne, drzne in sproščene predmete. Kombinirajte staro in novo, vendar kuhinje ne preobremenjujte s preveč stvarmi naenkrat.

Poenotite barve

Če želite ustvariti eklektično kuhinjo, je še posebno pomembno poiskati rdečo nit med opremo, ki jih vsebuje. Kuhinja je namreč že sama po sebi prostor, kjer se nabirata nered in umazanija, zato je lahko končni rezultat popoln kaos, če je dizajn prostora neusklajen. Po drugi strani pa je takšen slog notranje opreme zabaven in ustvarjalen izziv, ki odraža vaš osebni okus.

eklekticna_kuhinja.jpg

Iščete način, kako uspešno povezati na videz raznolike predmete? Uporabite enotno barvno shemo. Če se na primer želite poigrati z različnimi materiali ali pohištvom iz različnih časovnih obdobij, povežite posamezne kose s pomočjo ene ali dveh barv (nevtralni toni so najlažji način). Za osnovo vzemite določeno barvo in podobo dokončajte s pisanimi barvnimi poudarki dekoracije.

Druge spremembe

Kuhinjo v eklektičnem stilu ustvarite z majhnimi dodatki ali z večjimi spremembami. V prostor dodajte nenavadne dodatke: začnite z enim vam ljubim elementom, ki vam bo služil kot osnova. To je morda kamnit kuhinjski pult ali neobičajna zbirka zanimivih tekstur. Okoli tega pa nato začnite umeščati še drugo opremo, na primer vintage posodo ali stole, moderno kuhinjsko napo in starinsko omaro.

eklekticna_kuhinja_2.jpg

Prekršite pravila. Zakaj bi morale biti kuhinjske omarice ravno iz enega materiala ali enake barve? Prekršite pravilo in v kuhinjo postavite omarice različnih stilov in barv, ki so lahko iz različnih časovnih obdobij.

Starinsko s sodobnim

Mešajte staromodne armature s sodobnimi površinami. Kuhinja je lahko opremljena z modernim pohištvom čistih linij, pipe in vodne armature pa so tradicionalne. Če so kuhinjske omarice čistih linij, jih dopolnite s tradicionalnimi ali rustikalnimi podrobnostmi, denimo klasičnim lestencem, talnimi oblogami, stenskimi mozaičnimi ploščicami v navtičnem slogu in drugim.