Zlate in srebne tone lahko dodate na stene, strop, pohištvo, dekorativne elemente in druge podrobnosti. Z njimi namreč ustvarite zanimiv kontrast, saj sta barvi po naravi zelo dinamični, ker dodata prostoru novo dimenzijo in teksture. S pravim ravnovesjem boste pričarali eleganten in eklektičen interjer.

Pazite na ravnovesje sobe

Začnite po malem. Za začetek si omislite en element v zlati barvi, na primer stol ali lestenec, ki ga dodajte v sobo s srebrnimi elementi oziroma obratno. Dekoracijo sobe nato počasi dopolnjujte z manjšimi zlatimi in srebrnimi dodatki. Srebrn (ali zlat) stol na primer umestite pod umetniško sliko z zlatim (srebrnim) okvirjem.

kombinacija_zlate_in_srebrne.jpg

Ko se boste bolj opogumili, v prostor dodajajte več srebrnih in zlatih poudarkov. Preizkusite različne predmete, dokler ne najdete vizualno privlačnega ravnotežja. Kupite lahko pregrinjala za sedežno garnituro ali kavč v teh barvah, da pričarate romantično obarvano pohištvo. Uskladite podobo talne svetilke, okvirja večje slike in preproge.

Kako barvi združiti?

Kasneje, ko boste že bolj samozavestni, ko okrašujete s srebrno in zlato, ju dodajte še na stene in strop. Na strop pritrdite zlat lestenec, na tla sobe pa zlato okrašeno preprogo. Prostor vmes, kot so kuhinjski pulti in druge površine, pa za boljše ravnovesje okrasite s srebrnimi elementi.

kombinacija_zlate_in_srebrne_2.jpg

Stopite korak nazaj in si oglejte podobo sobe. Če okna v jedilnici krasijo zlate ali srebrne zavese, nad jedilno mizo umestite lestenec v drugem odtenku, ki ga dopolnite s srebrnim dekorjem na mizi. Če je na stenah ali ob njih več zlatih elementov, podobo uravnotežite s srebrno klubsko mizico ali kuhinjskim pultom. Srebrni kuhinjski ali kopalniški pult izpopolnite z zlatimi umivalniki in armaturami.

Okrasite stene

Razmislite o tem, da bi na stene prilepili tapete s kovinskim končnim videzom, nato pa prostor okrasili z zlatimi in srebrnimi dodatki in dekorjem. Priporočamo vam, da eno barvo postavite v ospredje, medtem ko drugo uporabite le za barvne poudarke.