To je prvič, da se je oblikovalka podala v kreiranje pohištva za zunanje prostore. Kolekcija je zelo čistih oblik in je zelo uporabna, vizualno pa precej odstopa od siceršnje predstave o poletni vrtni garnituri. A ravno to jo dela neverjetno vznemirljivo privlačno.

Kolekcija je sestavljena iz zložljivega stola s kovinskimi okvirji v rdečezlati barvi, oblazinjenega z materialom, ki se uporablja za oblazinjenje jaht, z izvezenim rdečezlatim sidrom na naslonjalu in mizo, ki ima ob straneh dva ključa, s katerima lahko njen vrhnji del postavimo v pokončni položaj in tako dobimo bodisi tablo bodisi ogledalo. Okrogle svetilke s črnimi kabli so ročno narejene iz rožnatega stekla in so na voljo v premeru 45 ali 60 centimetrov.

dezeen_summertime_by_nika_zupanc_6.jpg

Vpadljiva predimenzionirana svetilka

Viseča svetilka spominja na beneško ulično svetilko. Izdelana je posebej za to kolekcijo iz muranskega stekla proizvajalca Vistosi, ki ima večstoletno tradicijo. Do potankosti oblikovana ogromna obla rožnate barve takoj pade v oči, celo če je na popolnoma drugemu koncu prostora.

Stol v mornarskem slogu

Stol je zelo poseben zaradi svojega rdečezlatega kovinskega okvirja, ki v nas vzbudi spomine po poletju, še dodatno pa se na ta vedno prehitro minljiv letni čas spomnimo ob pogledu na izvezeno sidro.

dezeen_summertime_by_nika_zupanc_2.jpg

Mizica, ki je tudi tabla ali ogledalo

Miza ima enak okvir kot stol, zelo posebno pa jo dela mehanizem ob straneh, s katerim lahko vrhnji del postavimo v pokončen položaj in tako iz klubske mizice dobimo tablo, na katero lahko zapišemo misli, ki se nam podijo po glavi, ali ogledalo, odvisno, za katero različico se odločimo.