Potrebovali boste vrtalnik, s katerim boste izvrtali majhno luknjo v žlico, vilice ali nož. Luknjo izvrtajte tako na ročaj pribora kot na širši del, iz katerega jeste. Ko boste žlico ali drug kos pribora upognili in sploščili do želene oblike, ga z vijakom ali žebljem pritrdite na steno ali podlago - in že ste končali.

5_ideas_to_repurpose_old_tableware_as_wall_hooks.jpg

Srebrnino sploščite in ukrivite

Najprej vzemite nekaj starih žlic in vilic, ki jih upognite. Najlažji način za to je, da pribor spustite v posodo z vrelo vodo. Ko se malce zmehča, ga s kleščami povlecite iz vode. Na roke si nataknite zaščitne rokavice, nato pa pribor upognite do želene oblike (kavelj) in ga zgladite. Pomagajte si s kladivom in gladilnim nožem za namaze. Sploščiti morate vso površino pribora, pri tem pa pazite, da ob upogibanju ostane dekorativni ročaj na vidni strani.

Z vrtalnikom naredite luknjo

Z ročnim vrtalnikom izvrtajte majhno luknjo na ročaj ali širši del srebrnine, ki ste jo prej zravnali in upognili. Dobili boste kavelj, pripravljen za obešanje na steno ali podlago. Postopek ponovite z vsemi žlicami, vilicami in noži, nato pa jih z vijakom ali žebljem pritrdite na izbrano površino.

diy_silveware_wall_hooks_on_a_plank_500x375.jpg

Pripravite podlago

Izberite običajno pravokotno leseno podlago iz surovega lesa, ki jo po želji prebarvajte v želeno akrilno barvo, ujemajočo se z dekoracijo prostora. Barva naj se posuši, potem pa na desko pritrdite recikliran pribor. Izdelek obesite v kuhinjo ali na hodnik, kjer vam bo služil za obešanje kuhinjskega pribora, posode, oblačil, ključev in drugih pripomočkov.

Kakšna obešala vse je mogoče izdelati iz starinskega pribora, pa si oglejte v naši fotogaleriji.