Če tapiserijo obesite na steno v spalnici, dnevni sobi, jedilnici ali na hodniku, boste v trenutku pričarali unikatno umetniško delo. Zaradi tega naj se stil tapiserij oziroma vzorca na njih ujema s slogom notranje opreme. Če imate tapiserije v renesančnem stilu, potem bo cel prostor dobil starinski pridih, če pa izberete tapiserije z gladkimi in čistimi linijami ter modernih barv, bo prostor videti sodobnejši.

kreativna_uporaba_tapiserij_1.jpg

Tapiserija kot vsestranski dekor

Želite narediti vpadljivo posteljno vzglavje? Namesto klasičnega vzglavja nad posteljo obesite ročno tkano tapiserijo, ki se po vzorcu in barvi ujema s siceršnjo opremo prostora. Ustvarili boste markantno središčno točko sobe, ki bo v trenutku pritegnila pogled. Obesite jo lahko tudi nad sedežno garnituro v dnevni sobi, če želite v prostor dodati nekaj barve in teksture.

kreativna_uporaba_tapiserij_2.jpg

Kako se bo tapiserija obnesla v izbrani sobi, je odvisno od vzorcev, barv in umetniške sheme. Uporabite lahko bolj domačno, zabavno ali elegantno tapiserijo. Ne pozabite, da se lahko z njo tudi pokrijete ali jo uporabite kot posteljno pregrinjalo, služi pa vam lahko celo kot pregrada prostora.

kreativna_uporaba_tapiserij_3.jpg

Polepšajte pohištvo

Tapiserije zlahka uporabite kot pregrinjalo, s katerim enostavno prekrijete obrabljene ali umazane kose pohištva. Čez kavč ali sedežno garnituro pregrnite modno tapiserijo, slednjo pa lahko izkoristite tudi kot namizni prt na jedilni (ali klubski) mizi. Tapiserije so odlične za dinamično okraševanje prostora, ko prirejate zabavo, saj so videti zares impresivne, zato jih namesto ene raje izberite  več.

Več kreativnih idej, kako v prostoru uporabiti tapiserije, pa si oglejte v fotogaleriji.