V naravi se namreč vse zgodi z razlogom in ob svojem času. Nam za zdaj ostaneta pričakovanje in veselje ob nekoliko toplejših dneh ter opazovanje prebujajoče se narave. Ker je vreme prekrasno, so vrata odprli tudi v parku Volčji Potok. V letošnjem letu imajo na seznamu kar nekaj novosti.

V parku začenjajo novo sezono

Arboretum ponovno odpira svoja vrata, za vse obiskovalce pa so letos pripravili mnoge zanimive dogodke in razstave. Sezono bodo začeli z razstavo kaktusov, na kateri bo letos predstavljenih več kot tisoč vrst, potekala pa bo od 3. marca do konca oktobra. Ljubitelje vrtnarjenja v marcu vabijo na prikaz obrezovanja okrasne drevnine, predstavitev dvignjenih gred, spomladansko rezanje vrtnic in oskrbe trajnic. Vabijo pa tudi na niz predavanj Teden zelenjave in Teden cvetja.

Razstave v letošnji sezoni

Tudi letos so podobno kot vsako leto pripravili številne razstave. Glavni razstavi leta 2012 sta razstava pošastno velikih žuželk in izumrlih velikanov morja (od 1. aprila do 25. junija) ter spomladanska razstava tulipanov, cvetja, vrtnarstva in vrtne opreme (od 21. aprila do 2. maja). Poleg tega bodo organizirali še kiparsko razstavo, razstavo orhidej, dneve narcis, dneve rododendronov, razstavo tropskih metuljev...

razstava_tulipanov_20110126_1151132648.jpg

Letošnja novost

Novost letošnje sezone je sklop aktivnosti pod naslovom sprostitev v parku. Obiskovalcem bodo namreč na voljo tečaji, delavnice, praktični prikazi in druge aktivnosti v parku, kot so joga, pilates, capoeira, nordijska hoja in ples. Nadaljevali bodo tudi s projektom "s knjigo v park", ki je namenjen spodbujanju branja v naravi.

Mavrične igrarije

V Arboretumu bodo poskrbeli tudi za najmlajše. Letošnje leto bodo otroci lahko obiskovali gibalno-ustvarjalno-naravospoznavne delavnice Športnega atletskega društva Mavrica. Na Mavričnih igrarijah bodo s pomočjo igre in pod skrbnim vodstvom animatorjev spoznavali okolje in uživali na svežem zraku, daleč stran od televizije in računalnikov.

otroci_20110126_1747178942.jpg

Akcija Projektive Arboretum

Krajinski arhitekti vam v marcu 2012 brezplačno izdelajo zasaditveni načrt, če naročite izvedbo pri Arboretumu Volčji Potok. Strošek zasaditvenega načrta, ki ga poravnate ob prejemu načrta, vam po zaključku del odštejejo od končne vrednosti ureditve vrta. V projektivi je zaposlena izkušena ekipa projektantov - krajinskih arhitektov in agronomov, ki načrtuje zasaditev zasebnih vrtov, parkov, obcestnega prostora in drugih javnih površin.

Vrtni center Arboretum in cvetličarna Arboretum

V vrtnem centru, cvetličarni in spletni trgovini Arboretuma Volčji Potok nudijo vse, kar potrebujete za vaš vrt. Za vas so pripravili bogato ponudbo rastlin, zemlje in gnojil, čebulic in semen, vrtnega orodja in vrtne opreme, loncev, korit ter drugega vrtnega dekorja.