Sončno rumena

Ena najbolj zaželenih barv v letošnjem letu je svetlo rumena, ki posnema sončno svetlobo. Rumeni toni, ki so presvetli, prostor za počivanje in sproščanje naredijo preveč živahnega, medtem ko pretemni rumeni toni ravno tako niso dobra izbira za spalnice, saj so lahko v nasprotju z drugimi elementi opreme. Zaradi tega je odlična izbira svetlo rumena – gre za lahko, zračno in pomirjujočo barvo. Njena najboljša lastnost je, da v sebi nosi nevtralen odtenek, ki ga je mogoče kombinirati praktično s katero koli barvo.

trendovska_rumena_za_spalnice.jpg

Vijolična (barva španskega bezga)

Čeprav velja pravilo, da se boste v spalnici počutili bolje, če je ovita v nevtralne ali temnejše odtenke, pa lahko pretemni barvni odtenki dajo občutek utesnjenosti, zaradi česar se jim je bolje izogniti. Modne zapovedi leta 2012 zato narekujejo izbor svetlih vijoličnih tonov, ki bodo navdušili vse ljubitelje vijolične barve. Vijolični odtenki se odlično podajo zraven modrih, rdečih in rumenih tonov; uporabite pa jih lahko bodisi za poudarke in dekoracijo sobe bodisi kot osnovno barvo sten.

lila_spalnica.jpg

Naravno zelena (v odtenku gozda)

Če spalnico okrasite z modno zeleno, bo prostor videti bolj čist in sproščujoč, tudi če v zeleno prebarvate vse stene. Globoka zelena barva v odtenku gozda je ravno pravšnja izbira, saj ni pretemna, še posebno lepa pa je videti kot primarna barva prostora. Svetujemo vam, da jo kombinirate z nevtralnimi toni, na primer zemeljsko rjavimi.