Obiščite lokalno gradbeno trgovino

Poiščite najbližjo lokalno trgovino z gradbenim materialom in orodjem ter se po možnosti spoprijateljite z osebjem. Večina svetovalcev v trgovini se verjeto spozna na različna hišna popravila in bi z veseljem pomagali dami v dilemi. Povprašajte jih za konkretnejše nasvete in trike, na primer, katero orodje je najbolj priporočljivo izbrati in kako najlažje postorite določeno opravilo.

Oblecite se opravilu primerno

Preden začnete z delom, poskrbite za primerna zaščitna oblačila, oblecite staro majico in stabilne čevlje. Nikar ne poskušajte nositi visokih petk ali utesnjujoče majice, ko menjavate sijalko, morda pa boste morali žrtvovati tudi lak za nohte, da bo delo opravljeno. Za vsak primer nosite zaščitne delovne rokavice.

home_repait_tips.jpg

Raziskujte

Preberite si eno ali dve knjigi o splošnih domačih popravilih in prenovitvenih posegih, s pomočjo katerih se boste spoznali z osnovnimi pojmi, ki bodo pripomogli k boljši komunikaciji z osebjem gradbene trgovine. Uporabite internet, saj je veliko informacij dostopnih prav tu.

Poiščite pomoč

Če se nameravate lotiti bolj zahtevnega projekta, poprosite prijatelja za pomoč. Tudi če se na opravilo ne spozna nič bolje od vas, vam lahko dodaten par rok pride prav, denimo za držanje orodja ali stvari. Če ne drugega, se boste skupaj dobro nasmejala.

home_improvement_tips.jpg

Kupite kakovostno osnovno orodje

Kljub temu, da so majhna plastična orodja v rožnati barvi na videz kot nalašč za ženske, pa je čas, da izberete kakovostnejšega. Omislite si dobro kladivo, izvijač, ročno žago, več različnih klešč in vrtalnik – po modelih povprašajte prodajalce v trgovini.

Načrtujte

Načrtujte potek posameznega popravila in bodite bolj previdni pri ocenah časa, stroškov in potrebnih materialov. Vedno dopustite možnost, da boste potrebovali več časa od načrtovanega in da se boste morali vsaj trikrat zapeljati do trgovine z gradbeno opremo, predvsem za vodovodne projekte. Če vam gre kaj narobe, ne obupajte, saj se to zgodi tudi najbolj praktičnim moškim.