Podjetje se je v teh letih gradilo postopno in na trdnih temeljih, prijazno naravnemu in družbenemu okolju. Prav zaradi tega tudi v današnjih gospodarsko neugodnih časih posluje dobro.

Začetki podjetja segajo v leto 1987, ko je bil v njem zaposlen le ustanovitelj in lastnik Silvo Žakelj. S svojo visoko delovno vnemo, idejami in tržno naravnanostjo je ob pomoči zvestih sodelavcev podjetje iz majhne obrtne delavnice razvil v srednje veliko podjetje s skoraj petdeset zaposlenimi.
Kljub povečanemu obsegu poslovanja se podjetje ni preusmerilo v množično, serijsko proizvodnjo, temveč je ohranilo fleksibilno proizvodnjo, ki omogoča izdelavo pohištva po naročilu strank. Fleksibilnost in z njo hitro prilagajanje spremembam na trgu sta pomemben element pri njihovi konkurenčni prednosti v primerjavi z velikimi podjetji.

zakelj_276.jpg

Njihova prodaja je tako kot proizvodnja usmerjena k uporabnikom. Vsakemu kupcu se v svojih salonih individualno posvetijo, izmere in svetovanje pa opravljajo tudi na domu. Poudarjajo, da je sedežna garnitura dolgoročni nakup, ki je neprestano v uporabi in s tem na preizkušnji, zato je pravilna izbira zelo pomembna. Danes njihova kolekcija oblazinjenega pohištva obsega več kot dvajset različnih modelov. Celoten postopek izdelave pa poteka v sodobnih proizvodnih prostorih.

zakelj_276_1.jpg

Dobro sodelujejo pri inženiring projektih, opremljanju večjih poslovnih in turističnih objektov. Njihove izdelke z udobjem zapolnjujejo tudi hotel Metropol Portorož, wellness hotel Laško, nova Pediatrična klinika v Ljubljani in še mnogo drugih javnih in poslovnih objektov. Začrtani poti bodo tudi v prihodnje zvesto sledili. Nadaljevali bodo odgovorno ravnanje do domačega okolja, zaposlenih in poslovnih partnerjev. Še naprej bodo razvijali in izdelovali kakovostno, funkcionalno in sodobno oblikovano oblazinjeno pohištvo, s katerim bodo toplino v številne domove prinašali tudi v prihodnje.

Več na www.zakelj.si.