Hiša je zgrajena iz lesa, betona, kamna, stekla in kovinskih elementov. Usmerjena je proti severu, medtem ko je na južni strani nagnjena streha podaljšana, tako da je bivališče zaščiteno pred močnim soncem, ki v poletnih mesecih osvetli prostore. Na tem delu objekt ponuja razgled na bližnjo pokrajino in goro Barker v daljavi.

marmol_hisa_v_novi_zelandiji_2.jpg

Hiša je vgrajena v pobočje

Hiša se lepo zlije z golim, rahlo nagnjenim pobočjem, do nje pa vodi dovozna pot iz peska in kamnitih plošč. Izjemen razgled je viden z vseh bivalnih prostorov, ki so uokvirjeni in določeni s poševno streho in teraso iz cedrovine. Zgradba, sestavljena iz dveh objektov, je odprta je proti jugu, kjer so stene v celoti steklene.

Na tem delu je zunaj prostorna terasa s kaminom in prostorom za druženje, ki se nadaljuje v notranjost doma. Pod lesenimi talnimi oblogami terase se na najnižje ležečem delu zemljišča skriva bazen, kjer se lahko stanovalci sprostijo med kopanjem.

marmol_hisa_v_novi_zelandiji.jpg

Povezani zaprti in odprti prostori

Oba dela hiše sta med seboj povezana s stopniščem. V prvem delu, zraven glavnega vhoda, se razprostirajo kuhinja, jedilnica in velika dnevna soba, katere stekleno steno je mogoče odpreti, da se bivalni prostori podaljšajo na teraso. Druga stavba pa poleg domače pisarne vključuje še zasebne sobe: spalnice in kopalnice.

Več fotografij te privlačne hiše pa si oglejte tukaj.