Rumena barva razsvetlil vsako sobo, ne glede na to, kako dolgočasna je. Rumene dnevne sobe so še posebno čudovite videti poleti, ko jih osvetljuje prava sončna svetloba, pozimi pa nas spominjajo na tople poletne dni. Sobe v rumeni barvi so  videti večje in svetlejše. Če hočete, da bo vaša soba videti večja, je najbolje, da bledo rumeno barvo za najboljši učinek kombinirate z belo.

Žive barve, veselo vzdušje

Rumena vam pomaga v sobi ustvariti bolj veselo vzdušje. Lahko jo na primer kombinirate še z rdečo, oranžno, črno ali modro. Pazite le, da na koncu v prostoru ni preveč močnih barv, saj je lahko to naporno za oči.

yellow_living_room2.jpg

Navdih narave

Navdih lahko poiščete zunaj in naravni videz s pomočjo barv prenesete v dnevno sobo. Z raznimi odtenki rumene ustvarite sončen interjer ali pa stene prebarvate v rumeno, ki jo dopolnite z nebesno modro in zeleno v barvi trave. Naraven videz dopolnite s keramičnimi poudarki v belih ali nevtralnih tonih, na primer bež, rjavih ali sivih.

Rumeni dodatki

Prikupen dizajn sobe lahko ustvarite tudi z rumenimi poudarki, na primer zavesami, preprogo, svetilkami, okrasnimi blazinami… Takšni dodatki so preprost način, kako določeno barvo vključite v dekor. Rumeno lahko uporabite tudi v različnih barvnih kombinacijah, na primer z modro, zeleno, rjavo ali komplementarno škrlatno. Kombinacija rumene in modre je vedno videti lepa, elegantna in dinamična. Za živahnejši videz pa uporabite nekaj rdečih kosov.

yellow_living_room9.jpg

Ker je rumena tako svetla in srečna barva, ustvarite močan kontrast tako, da v interjer vključite nekaj temnejših tonov, na primer z rjavimi ali črnimi okvirji slik ali fotografij. Tudi kombinacija rumene barve in lesenega pohištva se dobro obnese. Še posebno leseno pohištvo v črni ali temno rjavi barvi je na rumenem ozadju videti čudovito.

Nekaj dnevnih sob, ki jih razsvetljuje sončna rumena barva, si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.