Kot običajno je najtežje začeti, zato si preberite nekaj namigov o tem, kje najti dodatke, ki izražajo vas in vaš stil.

Kje začeti?

Pri opremljanju svojega doma imejte v mislih dejstvo, da ustvarjate slog, ki izraža tako vas kot tudi vse druge, ki v tem domu bivajo. Ni vam treba izbrati pohištva, ki je všeč vašim prijateljem in ki ga bi izbrali vaši priženjeni sorodniki. Če oprema, ki ste jo kupili, na odseva tega, kako živite in kaj imate radi, bo vedno nekako štrlela iz vašega domačega okolja. In zagotovo se ob tem ne boste počutili dobro.

Za začetek pomaga že izbira teme, rdeče niti vašega stanovanja. Ta vas pokaže kot osebo in je lahko od prostora do prostora različna; vsekakor bolje kot povezljiva tema skozi celo domovanje, ki pa ne ustreza ne vašemu značaju ne navadam ali željam.

spalnica_azijska.jpg

Ostanite zvesti sebi!

Tema je lahko navdihnjena z vašimi potovanji v eksotične dežele, v katere ste se zaljubili. Lahko pa je to preprosto stil opremljanja, ki je skladen z vami, naj bo to podeželska koča ali pa sodobno stanovanje v minimalističnem slogu. Pravilo je le eno: ostanite zvesti sebi in ljubili boste hišo, ki jo imenujete dom.

Izbira je res velika

Na začetku vas bo najbrž zamikalo, da zavijete v največjo trgovino z dodatki za dom in gospodinjstvo. A prebijanje med najrazličnejšimi svetilkami, talnimi oblogami, skledami in pribori najbrž ne bo prineslo rezultatov, ki si jih želite. Bolšji trgi in starinarnice so polni zanimivih zakladov takšnih in drugačnih vrst, brez dvoma pa lahko marsikateri doda značaj in življenje vašemu domu.

Trgovine iz druge roke in garažna prodaja so vsekakor velika priložnost za družinski proračun, občasno pa prinesejo tudi kakšno izjemno najdbo. V takšne trgovine pojdite z odprtimi očmi, umom in srcem in zna se zgoditi, da v kopici navlake najdete diamant, ki potrebuje le nekaj olepšav, pa bo postal popoln dodatek vašega stanovanja. Star stol bo postal posebnost vašega okusa in raznolikosti, še zlasti, če ga boste odeli v svetlo, sijočo barvo.

dnevna_udobje.jpg

Nasveti za nakupovanje

Ni pomembno, ali ste minimalistični opremljevalec z belimi stenami ali raje razbobnate svojo osebnost z mavrico barv - vedno je ravnovesje barv ključ do občutenja v prostoru. Četudi vas determinirajo zidovi v barvi smetane in pohištvo nevtralnih barv, bo nekaj barve zagotovo razbilo monotonost in prineslo navdušenje. Izbirajte barvne dodatke, razmečite okrasne blazine in na tla položite zanimive preproge. Vse to lahko enostavno odstranite iz prostora, ko si vnovič zaželite malo umirjenosti. Če pa je vaš stil bolj pisan in mavričen, lahko izberete nekaj dodatkov v smetanovi ali bež barvi, ki bodo poskrbele, da vaše stanovanje ne bo delovalo preveč hektično.

Dosti trgovin ponuja pohištvo in dodatke za dom, ki se popolnoma ujemajo. Z njimi je opremljanje in dekoriranje enostavno. A če »popolno-popolno« ni povsem tisto, kar si želite, se ne bojte združiti več različnih stilov, da bi dosegli videz, ki si ga želite. Kombinacija starega in novega, najdenega in modrega, se bo na koncu pokazala kot izviren stil, ki predstavlja vas in samo vas.