Objekt stoji ob obrobju mesta na slabih dva tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču, obdanem z zelenjem in hišami v bližini. Hiša je sestavljena iz treh posameznih kril, združenih v eno prostorno bivališče. Na skoraj vseh delih je enonadstropna, le en del zgradbe s spalnicami je dvignjen za eno etažo.

amin_residence_011.jpg

Objekt je sestavljen iz treh delov

Hišo sestavljajo tri različne stavbe: betonska hiša z belo fasado, ki služi kot vhod v dom, hiška iz lesa in betona, ki ima neenakomerno teksturo, in asimetrično oblikovana hiška ob bazenu. Postavitev posameznih delov je praktična, vsak bivalni prostor pa je odlično povezan z zunanjim svetom. Med posameznimi hiškami najdemo z lesenimi deskami obložene terase z intimnimi kotički za posedanje. Arhitekti so kljub kompleksni strukturi hiše ubrali minimalistični pristop.

Hiša premore več strešnih oken in svetlobnikov, stene na južnem predelu pa so zastekljene. Stropi v prostorih so izredno visoki, kar omogoča večjo zračnost, prostornost in osvetljenost. Osrednjo točko predstavlja zen vrt z urejenim prostorom za sedenje oziroma teraso, ki se nadaljuje v elegantno zasnovan vrt, posut z drobnim kamenjem.

amin_residence_12.jpg

Bivalni prostori

Most med zasebnimi in javnimi prostori predstavlja jedilnica, ki je urejena v osrednji zgradbi zraven terase in je zelo dobro povezana z dnevno sobo, domačim gledališčem in kuhinjo na eni strani ter spalnicami na drugi. Spalnice so ločene od drugih delov hiše, saj so umeščene v večji objekt z dodanim nadstropjem, v katerem najdemo pet spalnic in kopalnice.

Več fotografij tega razgibanega indijskega domovanja pa si oglejte v naši fotogaleriji.