Začetki

Ste že izbrali drevo, na katerem bo stala hišica? Nameravate v njej tudi vi preživeti nekaj časa ali jo boste zgradili "samo" za vašega malčka? To so vprašanja, na katera si morate odgovoriti, preden se lotite načrtovanja hišice. Če jo namreč gradite za otroke, je verjetno ne boste postavili tako zelo visoko, kot bi jo, če bi jo gradili zase.

Drevo

Izbira pravega drevesa je ključna. Izberite odraslo drevo, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja in obrezovanja. Enako velja za materiale za hiško. Drevo opazujte v vseh letnih časih. Pozimi ga obrežite in odstranite vse odmrle veje ter ga tako pripravite na prihajajočo novo vlogo.

treehouse.jpg

Podest

Zgradite podest, na katerem bo stala hiška, ga spomladi postavite na novo mesto in preizkusite njegovo nosilnost. Zdaj se lotite še namestitve preostalih delov hiše. Izdelajte jih iz ivernih plošč ali lesenih desk v takšni obliki, kot ste si jo zamislili. Streha pride na vrsto čisto na koncu. Počakajte še z njeno namestitvijo.

Okna in vrata

Zdaj so na vrsti okna in vrata. Izrezljajte jih v takšni obliki, kot ste si jih zamislili. Na hišico namestite streho.

Terasa in balkoni

Tudi hišica na drevesu ima lahko teraso ali balkon. Teraso lahko namestite nekaj decimetrov pod hišico in si na njej občasno privoščite popoldanski čaj in prigrizke, nato pa se znova vrnete v hišico.

treehouse1.jpg

Fasada

Svoj gradbeni ponos zaščitite pred vremenskimi nevšečnostmi, njegovo lepoto pa poudarite z barvo po lastni želji oziroma želji otroka.

Pohištvo

Ne pozabite opremiti notranjosti hišice. Vanjo postavite nekaj lesenih stolov, mizo in omarico. Omarico napolnite s sokovi, sladkarijami in prigrizki. Vaš malček bo nad pridobitvijo zagotovo navdušen, vi pa tudi!