Vpliv nekdanje kmetije na današnjo podobo hiše

Prvotno hišo so že pred leti razstavili in prodali, zdaj pa na istem mestu stoji nova. Kljub temu, da nova hiša odraža prejšnje bivališče, pa gre za moderno strukturo z drugačnim dizajnom, ki nosi v sebi zgodovino posestva. Lastniki le-tega se sicer pripravljajo na upokojitev, kar se vidi tudi na posestvu, ki je včasih premoglo sadovnjak, zdaj pa so se mu odpovedali. Kmetija premore tudi večji jez, ki je včasih dajal vodo za sadno drevje in zelenje, ki obkroža hišo, ob njem pa so se igrali otroci.

australia_resindece_tim_stewart5.jpg

Zajezena voda napaja ribnik, mimo katerega pridemo do zunanje terase in vhoda. Od tam je tudi lep razgled na okoliško naravo. Preostali del hiše je oblikovan okoli dvorišča. Včasih je tam stal sadovnjak, zdaj pa je ostal le še lep vrt s paradižniki, zelišči in zelenjavo. Tudi vrt lahko prebivalci občudujejo skozi nekatera okna.

australia_resindece_tim_stewart10.jpg

Okolju prijazna zasnova hiše

Nova hiša je tudi bolj okolju prijazna, kot je bila prvotna zgradba. Premore varčno razsvetljavo, solarno ogrevanje vode in več kot 60.000 litrov vodnih zalog, poleg tega pa so pri gradnji uporabili lokalni les, ki so ga našli v okolici ali pa je ostal od požarov.

Več fotografij te sodobne avstralske hiše si lahko ogledate v naši fotogaleriji.