Eol'eau: naprava, ki jo poganjata vetrna in solarna energija

Naprava z imenom Eol'eau ne pomaga le privarčevati vodo, temveč tudi ustvari energijo, zato bo zagotovo prišla prav tudi doma. V 600-litrskem rezervoarju s pipo (30 centimetrov nad tlemi) se zbira deževnica, vodo pa lahko uporabite za napajanje bazenov, zalivanje vrtnih gredic in rastlinjakov. V njej je tudi vetrni generator, ki proizvaja električni tok.

Solarne lučke za stopnice

LED-svetilke na solarno energijo, vgrajene ob zunanjih stopnicah, dajejo dovolj umetne svetlobe brez vpliva na mesečni račun za elektriko. Na zgornji strani svetil so namreč nameščene sončne celice, ki zbirajo sončno svetlobo in ustvarjajo osvetlitev. Čez dan se baterije samodejno napolnijo, zatem pa zagotavljajo do 10 ur delovanja. Prav tako jih ni treba vklapljati ali izklapljati. Vgrajen senzor gibanja samodejno zazna svetlobo in LED-sijalke preklopi na katero koli intenzivnost ter tako razsvetli vaše stopnišče.

the_solar_stairway_light_2n4m5.jpg

Pepelnik na solarno energijo

Pepelnik na solarni pogon z modro LED-svetilko in pokrovom je primeren za dom, pisarno ali avtomobil, obenem pa vam pomaga varčevati z energijo. Takšen pepelnik vključuje tudi shranjevalnik električne energije. Ko se stemni, ga ne boste nikoli več zgrešili, saj ima vgrajeno modro LED-svetilko, ki samodejno zasveti, ko odprete pokrov za 90 stopinj. Naprava tehta okoli 120 gramov.

Električni brivnik na solarno energijo

Električni brivniki so zelo priročni, ta pa vas bo popolnoma navdušil, saj se napaja s pomočjo sončne svetlobe. Mnogi sicer še niso slišali za brivnik na solarno energijo in ne bi niti pomislili na nakup takšnega izdelka. Toda če vam je ideja všeč, vam ne bo treba iskati vtičnice pred britjem ali menjati baterij. Športniki in poslovneži se že navdušujejo nad izdelkom, saj je odličen za potovanja.

solar_powered_shaver_razor.jpg

Nočna svetilka s tonirano sijalko v obliki kocke

Tonirana sijalka znotraj akrilne kocke je videti odlično. Spreminja noč v dan in je na voljo v modri ali zeleni barvi. Svetilka se najbolje zliva s sodobno kovinsko ali stekleno opremo v domu. Najboljše je, da svetilka deluje na solarno energijo. Ves dan vpija svetlobo, nato pa ponoči z energijo osvetljuje prostor.

Mobilna svetilka: Kyouei Design

Elegantno mobilno LED-svetilko je oblikoval Koichi Okamoto. Svetlobo začne izžarevati, ko sonce zaide. Lahka in mobilna naprava ne potrebuje skoraj nobenega vzdrževanja in jo lahko uporabljamo v katerem koli delu hiše. Izdelek vsebuje šest AA litij-ionskih baterij za ponovno polnjenje, ki se čez dan napajajo s sončno energijo.