nagradna_igra_jubizol.jpg

Pa ne le to, lahko si prislužite tudi bogate nagrade. Čakajo vas JUB-ov bon v vrednosti 1000 evrov za izdelavo ali obnovo fasade, dve tolažilni nagradi (svetovanje arhitekta z izdelavo barvne študije ter tehnično svetovanje za izdelavo fasade) in trije kuponi za Jubove izdelke v vrednosti po 40 evrov.

Če se želite potegovati za nagrade – JUB-ov vrednostni bon v višini 1000 evrov in svetovanje arhitekta ter JUB-ove izdelke, pošljite fotografijo objekta, katerega fasadni sistem je starejši od 15 let, ali fotografijo svoje novogradnje brez fasade po klasični pošti na JUB kemična industrija, d.o.o., Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani, lahko pa tudi na e-naslov tk@jub.si. In dodajte pripis: »Za nagradno igro JUBIZOL«.

V 279. številki Mojega doma, 20. junija 2012, bomo objavili rezultate in imena nagrajencev. Pošljite nam fotografije in si prislužite zanimive nagrade! Fasada je zrcalo hiše in lastnika, pa ne le to, je tudi njegova obleka in zaščita.

jub_fasada_premimum.jpg
jub_fasada_strong.jpg

Fasadni sistemi Jubizol – prednosti

S primerno toplotno zaščito fasade lahko najhitreje in najučinkoviteje znižate stroške ogrevanja v zimskem času, poleti pa preprečite segrevanje notranjosti in znižate stroške hlajenja. Z izvedbo fasadnega sistema JUBIZOL, za katerega JUB ponuja kar 10-letno garancijo na funkcionalne lastnosti, boste prihranili več kot 40 odstotkov energije na leto. S fasadnimi sistemi JUBIZOL hkrati rešujete zahteve po zadostni in učinkoviti toplotni izolaciji zunanjih zidov zgradbe in ustrezni zaščiti fasadnih površin pred atmosferskimi obremenitvami ter uresničujete želje po estetskem videzu objekta.

Z dobro toplotno izolacijo fasadnega sistema objekta lahko občutno zmanjšamo toplotne izgube in se tako približamo razredu energetsko varčnih hiš, pri katerih letna rabe energije za ogrevanje in pripravo tople vode ne presega 80 kWh/m² na leto. Za nizkoenergetske objekte velja, da za ogrevanje prostorov porabimo največ 55 kWh/m² uporabne površine na leto, pri pasivnih hišah pa ta vrednost znaša manj od 20 kWh/m² na leto.

Življenjska doba, gradbeno-fizikalne in druge lastnosti toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL so odvisne od izbrane vrste in debeline izolacijske obloge, vrste uporabljene lepilne malte, debeline in vrste v sistem vgrajenega osnovnega ometa, pa tudi od zaključne obdelave sistema oziroma vrste, barvnega odtenka, zrnavosti in drugih lastnosti zaključnega ometa.

jub_fasadacomfort.jpg
jub_fasada_standard.jpg

Fasadni sistemi JUBIZOL – vrste

Fasadne sisteme JUBIZOL odlikuje vrhunska kakovost, kar potrjujejo rezultati testiranj in certificiranj v pooblaščenih ustanovah doma in v tujini. Danes ima JUB evropska tehnična soglasja za vse različice fasadnih sistemov JUBIZOL: Standard, Comfort, Premium, Strong in Nature. Vsi fasadni sistemi so skladni s pravili in principi t. i. »trajnostne gradnje«.

Sistem JUBIZOL Standard je najbolj razširjen toplotnoizolacijski sistem in temelji na znanju in izkušnjah, ki smo jih v preteklih štirih desetletjih pridobili pri vgradnji več kot 10 milijonov m² kontaktnih fasadnih toplotnoizolacijskih sistemov na izolacijski oblogi iz klasičnega ekspandiranega polistirena.

JUBIZOL Comfort je prava izbira za zahtevnejše kupce, namenjen je vgradnji na objekte višjega bivalnega standarda. Sistem omogoča izbor največjega števila odtenkov – od modnih intenzivnih rumenih, oranžnih in rdečih odtenkov Unixil Superior, ki jih odlikuje izjemna UV-obstojnost, do temnejših barvnih odtenkov Unixil Cool, ki jih odlikuje do 25 odstotkov nižja raven segrevanja zaradi nižje absorpcije infrardečega dela svetlobnega spektra. Z barvnimi odtenki Superior in Cool zagotavljamo najvišjo obstojnost intenzivnih odtenkov. JUB je za svoj energijsko varčen in okolju prijazen toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL Comfort z zaključnim slojem Unixil G Cool marca na sejmu DOM 2012 prejel nagrado zelena misija, ki spodbuja potrošnike in proizvajalce k trajnostno naravnanemu odnosu do okolja.

JUBIZOL Premium je namenjen toplotni zaščiti prestižnih objektov, ki jim s skrbno izbrano paleto belih in svetlih pastelnih odtenkov zagotavljamo želeno eleganco in všečen minimalizem. Visoka vodoodbojnost in manjše navzemanje umazanije sta rezultat izsledkov nanotehnologije, zato je posebno primeren v onesnaženem okolju mestnih in industrijskih središč ter v slanem obmorskem okolju.

Za JUBIZOL Nature bi lahko rekli, da je sistem po meri ekološko ozaveščenih kupcev, ki prisegajo na naravne gradbene materiale, in ga odlikuje visoka paroprepustnost. Za izolacijsko oblogo smo uporabili lamele iz mineralne (kamene) volne, za zaključni sloj pa silikatni dekorativen omet. Sistem je negorljiv, zato je uporaben za toplotno zaščito vseh objektov (ne glede na višino) z zahtevo po najvišji požarni varnosti.

Novost v Jubovem programu je JUBIZOL Strong. Je okrepljen sistem za povečano odpornost fasadne površine proti udarcem in perforaciji. Priporočamo ga za objekte, ki so izpostavljeni poškodbam, ki jih povzročajo ekstremni vremenski pojavi, živali ali ljudje, ali pa poškodbam, ki nastajajo zaradi velikih toplotnih raztezkov ter skrčkov kot posledica vgradnje zaključnih ometov temnih barvnih tonov. Sistem JUBIZOL Strong je uvrščen v najboljši razred Združenja ameriških zavarovalnic za testiranje na udarce toče.