Pri dekoriranju otroškega študijskega kotička, ki je bodisi v jedilnici, kuhinji ali dnevni sobi bodisi v posebej za ta namen opremljeni sobi, ločeni od drugih bivalnih prostorov, pokažite kanček domišljije. Razmišljajte izven konvencionalnih okvirjev in običajno pisalno mizo prebarvajte v živahen odtenek, ki je malčku še posebno všeč.

kids_space_study1.jpg

Prostor popestrite z barvo

V prostor dodajte vsaj en nenavadno oblikovan predmet, ki ima zanimive barvite detajle. Pravzaprav lahko osvežite kar celo podobo sobe, in sicer s pleskanjem sten, ki jih ovijte v svetel odtenek. V projekt vključite tudi najmlajše, saj je ne nazadnje to njihov prostor. Dovolite jim, da izberejo poljubne barvne tone in sodelujejo pri prenovi kotička. Nekaj živahne barve vnesite tudi v notranjost pohištva: prebarvajte notranjo stran predalov ali pa jih obložite s tapetami.

Ko ste osvežili stene, naredite prostor udobnejši in vizualno še privlačnejši. Odločite se za drzno pobarvano perforirano oglasno desko, ki jo pritrdite na steno nad pisalno mizo, na katero bodo otroci lahko shranili učne pripomočke, pisala in listke z različnimi informacijami.

kids_space_study3.jpg

Študijski kotiček, ločen od prostora za igro

V mislih morate imeti dejstvo, da ima vsak posameznik svoj stil. Ko boste razumeli, kako se vaši otroci učijo, boste lažje določili videz prostora. Svetujemo vam le, da delovnega kotička ne umeščate v otroško sobo ali zraven igralnega kotička, saj je tam preveč motečih dejavnikov.

Več idej za dekoracijo otroškega študijskega kotička pa si oglejte v naši fotogaleriji.