V obliki ploščic ta tradicionalni material dobi nove razsežnosti, saj so lahko poljubnih oblik, velikosti, barv in končega videza, ki jih zlahka mešate med seboj. Iz ploščic sestavite središčno točko prostora ali pa obložite dolgočasen predel stene in celo pohištva, ne glede na stil. Ploščice iz lesa lahko izdelate tudi sami z žaganjem starih lesenih desk ali iz ostankov recikliranih vrat in omar.

wood_tiles_dekor_4.jpg

Kje vse lahko uporabite lesene ploščice?

Dekorativne lesene ploščice v dom vnesejo toplino, teksturo in trendovski pridih, zato z njimi obložite različne predele stanovanja. Lahko jih uporabite kot talne obloge: z njimi sicer ne prekrijte celih tal, ampak jih izkoristite le za obrobe ali kreiranje motivov na tleh. Uporabite jih na tleh okoli postelje v spalnici, da zjutraj ne boste stopili na mrzla tla, ali pa drugje, kjer želite preprogo zamenjati s trendovskimi ploščicami iz lesa.

wood_tiles_dekor_3.jpg

Z njimi zlahka obložite in prenovite tudi dotrajana vrata, na katerih naredite privlačen vzorec, namesto da cela vrata prekrijete s ploščicami. Lahko so del posteljnega vzglavja ali pa krasijo dolgočasne zidove in strop. Na stropu iz njih ustvarite zanimiv vzorec ali jih uporabite kot stensko umetnino.

wood_tiles_dekor_2.jpg

Brušene ali grobe teksture

Ploščice so lahko brušene ali pa imajo grobo končno podobo. Gladko teksturirane ploščice so enostavnejše za čiščenje, medtem ko so takšne z grobo oziroma neobdelano teksturo odlične, če želite v prostor vnesti rustikalni pridih. Če ploščice kupujete, jih kupite okoli pet odstotkov več, kot jih dejansko potrebujete, da jih boste imeli kot rezervo za morebitno zamenjavo obrabljene ploščice.