Posamezni zabojniki so razstavljeni in zloženi skupaj tako, da tvorijo zunanjo podobo sodobne hiše z 208 kvadratnih metrov bivalnih površin in dopolnijo fasado iz zastekljenih plošč. Vrata zabojnikov v zgornji in spodnji etaži se lahko odprejo in zaprejo z zunanje strani, kar stanovalcem omogoči zasebnost in zaščito pred sončnimi žarki.

iz_zabojnikov_je_nastala_moderna_hisa_v_industrijskem_stilu_1.jpg

Hiša z betonskimi temelji

Hiša je zgrajena na armiranobetonskih temeljih, dodanih pa ima tudi več polikarbonatnih in steklenih oken, ki služijo kot toplotni most in dajejo veliko naravne svetlobe. Čeprav to ni tradicionalna hiša, ima prebivališče presenetljivo dobro razporejene bivalne prostore, vključno s spalnicami in kopalnico.

iz_zabojnikov_je_nastala_moderna_hisa_v_industrijskem_stilu_6.jpg

Notranjost hiše

Zaradi zunanje podobe doma tudi v notranjosti prevladuje sodobni industrijski stil. Vodovodne cevi in žice niso skrite, ampak so izpostavljene, poleg njih pa so prostori sestavljeni tudi iz drugih kovinskih elementov, med drugim spiralnega stopnišča, pocinkanega jekla in zvite pločevine. Kljub vsemu so sobe tople in prijetne za bivanje, kar še poudari skupen dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico.

Več fotografij moderne francoske hiše iz odpadnih ladijskih zabojnikov pa si oglejte tukaj.