Imate staro zbirko barbik ali avtomobilčkov, s katerimi ste se igrali v otroštvu? Ali se morda kar ne morete odreči na pol poškodovani zbirki porcelanastih izdelkov, ki vam jih je podarila vaša babica? Če se pogosto selite, veste, da je vse te drobne reči težko spakirati v kratkem času in jih varno prepeljati v novi dom. Preberite naslednje nasvete, katere stvari vzeti s seboj in katere ne.

Kam boste pospravili stare stvari?

Najprej se vprašajte, kam v novo stanovanje boste postavili določene predmete. Če boste zbirko avtomobilčkov takoj pospravili na dnu omare, kjer bo stala nadaljnjih nekaj let, dokler se ne boste spet preselili, je veliko bolje, da jo podarite znancu, prijateljevim otrokom ali v dobrodelne namene. Svetujemo vam, da se vprašate tudi, ali določeno reč želite obdržati samo zato, ker jo lahko. Če se v škatlah, ki jih boste preselili, vedno znova najdejo predmeti, ki so dovolj majhni, da jih vzamete s seboj, še ne pomeni, da brez njih ne morete živeti.

selitev_kaj_obdrzati_2.JPG

Kako nadomestljive so?

Pri odločitvi, kaj obdržati, vam lahko pomaga tudi vprašanje, kako nadomestljive so stare stvari. So predmeti res vredni svojega denarja? Če star kuhinjski pribor niste pogledali tri leta, se ga lahko brez skrbi enkrat za vselej znebite in ga podarite. Posebno pozornost namenite predmetom, ki so nenadomestljivi. Če poročnega albuma niste gledali tri leta, še ne pomeni, da je za vas brez vrednosti in bi ga morali zavreči, saj je to poseben spomin.

Je izdelek praktičen ali čudovit?

Če izdelek ni praktičen in ni niti pretirano privlačen na pogled, je čas, da se ga znebite. Vintage oblačila, ki ste jih nasledili od svoje mame, a jih nikoli ne nosite, poleg tega vam niso ravno najbolj stilsko všeč, lahko brez skrbi podarite ali zavržete. Obdržite le tisto, kar redno nosite ali pa vam se vam zdi impresivno na prvi pogled.

selitev_kaj_obdrzati_3.jpg

Vzemite si dovolj časa

Priporočamo vam, da si za pakiranje vse osebnih stvari vzamete dovolj časa. Če se vam bo mudilo, boste živčni in morda se vam bo v tistem trenutku zdela dobra ideja zavreči določen predmet, ki pa ga boste v novem stanovanju hitro pogrešili. Zato si vzemite dovolj časa in več odmorov med pakiranjem, da boste ohranili trezno glavo.