Sestavite okvir peskovnika

Najprej določite želeno velikost peskovnika. Iz lesenih desk nažagajte štiri dvo- ali trimetrske deske, debele štiri centimetre in visoke 25 centimetrov. Z vrtalnikom nato zvrtajte luknje na vsakem vogalu deske in jih med seboj pritrdite s pocinkanimi vijaki, tako da dobite pravokoten ali kvadraten okvir. Če želite preprečiti upogibanje desk navzven, poskrbite, da je naravna krivulja vsake deske usmerjena proti notranjosti peskovnika.

kako_zgradite_lesen_peskovnik_1a.jpg

Pripravite pokrov in podlago – dno peskovnika

Naslednji korak je, da iz obdelanih vezanih plošč izrežete dva večja kosa lesa, ki bosta služila kot pokrov in dno peskovnika. Kosa naj se ujemata z velikostjo okvirja, in sicer tako, da ju lahko na okvir brez težav pritrdite. En kos z močnimi in dolgimi vijaki montirajte na okvir, medtem ko drugega pustite ob strani, saj ga boste uporabljali kot pokrov.

kako_zgradite_lesen_peskovnik_2_s.jpg

Namestite podstavek peskovnika

Iz masivnega lesa naredite tri pet krat pet centimetrov široke palice, ki naj bodo dolge toliko, kot je dolg peskovnik. Vsako palico posebej nato pritrdite na skrajna robova zunanjega spodnjega dela peskovnika in eno na sredino, saj boste s tem izdelek dvignili in preprečili, da bi stal neposredno na mrzlih tleh.

kako_zgradite_lesen_peskovnik_3.jpg

Povečajte stabilnost konstrukcije

Ko ste opravili vse našteto, lahko po želji še dodatno povečate stabilnost konstrukcije s kotnimi oporniki. Iz desk izdelajte štiri 90-stopinjske trikotnike, ki se naj po velikosti in obliki skladajo z vogali peskovnika. Vsak trikotnik z vijakom pritrdite v posamezne vogale, saj vam bo služil kot oporni vezni člen, ki strukturo drži skupaj, obenem pa ga bodo lahko otroci uporabljali za sedenje.

kako_zgradite_lesen_peskovnik_4.jpg

Pokrovu dodajte ročaje iz vrvi

Vse, kar vam preostane, je, da lesenemu pokrovu peskovnika dodate ročaje iz vrvi. V pokrov na skrajna robova zvrtajte po dve vzporedni luknji, med seboj oddaljeni okoli petnajst centimetrov. Skozi luknji potem napeljite krajšo kakovostno vrv, ki jo na spodnji strani zavežete v vozel, da dobite ročaj. Ko ste namestili oba ročaja, peskovnik po želji prebarvajte, ga napolnite s peskom in preizkusite.