Idilična okolica

Höllviken je bil sicer najprej obmorsko letovišče, vendar pa se hiše postopoma spreminjajo v stalna bivališča. Hišo Håkansson Tegman, ki stoji bolj na obrobju mesta, ima v lasti par srednjih let, ki ima sicer otroke, vendar pa ti že živijo v svojih domovih. Ker imata lastnika rada naravo, sta se odločila, da se v to dopustniško hišico preselita za stalno.

hakansson_tegman_house_by_johan_sundberg9.jpg

Majhna, a udobna hiša

Hiša ima sicer samo eno nadstropje, vendar pa premore notranji vrt ter veliko svetlih in zračnih prostorov. Na severnem delu hiše so urejene tri majhne spalnice. Zahodni del hiše je pravzaprav enoten prostor, ki obsega kuhinjo, jedilnico, knjižnico, dnevno sobo in zimski vrt.

Zunanja struktura hiše je sestavljena iz glinenih opek, leseno ogrodje pa je ojačano z jeklom. Hišica se ponaša tudi z velikimi steklenimi okni ter steklenimi drsnimi vrati. Tako vhodna kot garažna vrata so izdelana iz hrastovine.

hakansson_tegman_house_by_johan_sundberg3.jpg

Glavni cilj arhitektov je bil, da ustvarijo preprost, a prijazen dom, kjer bosta lahko lastnika uživala v lepoti narave. Hišica je zasnovana tako, da ponuja svetle in odprte prostore z velikimi okni, steklenimi stenam in udobnimi kotički.

Več fotografij tega prijetnega švedskega domovanja si lahko ogledate v naši fotogaleriji.