Pohištvo tudi za druge namene

Kose pohištva lahko z malo truda preoblikujete in jih ponovno uporabite za povsem drug namen. Staro mizo lahko razžagate in iz nje ustvarite elegantno polico z nogami, ki jo postavite kot okvir kamina, iz preostanka pa na primer izdelajte vrata omare. Predelate lahko tudi druge kose pohištva, ki bi jih sicer zavrgli, saj je to stroškovno učinkovit način za opremljanje in okolju prijazna rešitev.

Preuredite postavitev pohištva

Včasih zadostuje že nekaj tako enostavnega, kot je drugačna postavitev pohištva v prostoru, da spremenite nerodno sobo v praktično zasnovan in vizualno privlačen prostor. V majhni jedilnici denimo postavite večjo jedilno mizo ob steno v smeri sredine sobe, saj boste prostor tako navidezno povečali in ustvarili boljši pretok.

preuredite_postavitev_pohistva.jpg

Pregradni zaslon

Prenosni pregradni zasloni so odlična rešitev, če želite prostor razdeliti na dva ali več delov ali blokirati nezaželen razgled. Izdelate jih lahko sami: na trdno in ozko podlago (na primer iz pločevine) enostavno pritrdite bambusove predpražnike ali preproge. Posežete lahko tudi po drugih dekorativnih možnostih in pri tem izrazite svojo ustvarjalnost.

Čim bolje izkoristite prostor

Večji prostor ali odprt načrt prostorov, v katerega so vključene dnevna soba, kuhinja in jedilnica, lahko razdelite na več udobnih predelov tudi z nizom močnih vertikalnih nosilcev (stebrov). S podpornimi stebri boste namreč sobo razdelili, ne da bi jo pri tem preveč obremenili. Območja vizualno poenotite z enako barvno shemo ali izborom enakih materialov.

razdelite_prostor_s_strebri.jpg

Dodajte stilski prostor za shranjevanje

Tudi prostor za shranjevanje je lahko povsem stilski. Omislite si v steno vgrajen bife, ki ga obložite z mozaičnimi ali klasičnimi keramičnimi ploščicami in sodobnim betonskim pultom. V bife dodajte steklene police, na katerih razstavite kozarce, krožnike in vinske steklenice, nad njimi pa vgradite še več manjših svetil.