S projektom Skin Rugs se je Woodgatova sicer ukvarjala kar dve leti. Ustvarjanje takšnih preprog je namreč precej naporno delo – rezanje in seciranje ljubkih plišastih igračk je verjetno dokaj boleče opravilo, poleg tega pa je njihove sintetične kožuščke treba še sešiti skupaj in skombinirati v privlačne vzorce. Izdelave preproge se umetnica loteva tako, kot da bi delala s kožuhi pravih živali. Zanimivo je, da Woodgatova pred tem projektom sploh ni znala šivati. Za vsako preprogo je sicer porabila od petdeset do sedemdeset plišastih igrač.

medvedki_preproge2.JPG

Domiselna reciklaža starih igrač

Iz plišastih igrač so nastale velike mehke preproge, ki so videti kot kalejdoskop. Že najmanjša preproga meri več kot dva metra v dolžino in skoraj tri v širino. Preproge so pisane, barve pa so odvisne tudi od tega, kakšne plišaste igrače so na voljo pri izdelavi. Črni medvedki na primer niso tako pogosti, je pa več vzorcev, v katere sta vključeni rjava in bela barva, ki sta pri plišastih igračah bolj priljubljeni.

medvedki_preproge.JPG

Umetnica je navdih za ta projekt dobila pri svojem starem plišastem medvedku Pepetu. Ko ga je nekoč opazovala, vsega obrabljenega, razcapanega in brez oči in nekaterih delov, se je zavedela, da ''plišasti medvedek ni resničen, ampak je le predmet.'' Vendar pa ga vseeno ni želela vreči stran, zato se je odločila, da bo iz njega nekaj ustvarila.

augustina_woodgate_skin_rugs_6_537x451.jpg

Kako poteka izdelava?

Agustina medvedkom najprej odreže glave, nato jim izreže oči ter izvleče polnilo. Pravi, da se pri tem počuti, kot da bi ''gledala v dušo plišaste igračke''. Polnilo (oziroma ''dušo'') potem odvrže, oči in dodatke pa prihrani za nadaljnjo uporabo, včasih pa tudi nogice. Ko razstavlja plišasto žival, pazi, da ne poškoduje tkanine. Kožuščke potem sešije skupaj, tako da nastanejo lepe preproge, v katerih so shranjeni spomini na vaše otroštvo.