Iz različnih tapet ali njihovih ostankov zlahka sestavite barvit mozaik, ki ga prilepite na dolgočasna vrata. Podoba tapet naj se ujema z videzom prostora, zato vsako stran vrat obložite drugače. Če vas skrbi, da se bo lepilo za tapete poznalo na vratih, lahko namesto njega uporabite obojestranske lepilne trakove, saj so dovolj močni.

Stenska umetnina

Če imate doma ostanke tapet, ki so vam zaradi vzorca ali motiva še posebno všeč, jih narežite na želeno obliko in velikost, jih prilepite na tanko podlago ter uokvirite v bel okvir. Če želite pričarati simetrijo, naredite več enako velikih plošč in jih preprosto obesite na steno kot samostojno umetniško delo. Ko se vzorca naveličate, ga enostavno zamenjajte z novimi tapetami.

kreativna_uporaba_tapet_h.jpg

Tapete na stopnišču

Če tapete narežete na dovolj velike dele, lahko z njimi obložite tudi ozadje stopnic. Izberite naravne motive ali motive lesa, če želite pustemu stopnišču podariti občutek svežine in domačnosti.

Tapete na pohištvu

Tapete pa ne smejo manjkati niti na pohištvu: rabljen predalnik, zgornjo stran klubske mizice ali obdrgnjeno omaro zlahka z zunanje strani obložite z vzorčasto podlago, ki bo v prostor vnesla nekaj živahne barve in kreativnosti. Tako okrašeno pohištvo se še posebno lepo poda v otroško sobo ali eklektične dnevne prostore.

kreativna_uporaba_tapet_g.jpg

Stenska dekoracija

Iz večje tapete izrežite določen motiv, na primer slona, žirafe ali druge divje živali, če boste dekoracijo uporabili v otroški sobi, ali pa kak drug poljubni vzorec. Zanimive oblike tapet, ki jih boste dobili, prilepite na belo steno, da bodo okrasile cel prostor.

Tapecirate lahko tudi le območje nad kaminom ali zunanjo vidno stran dimnika. Če uporabite tridimenzionalne tapete, boste enostavno ustvarili središčno točko prostora in v sobo vnesli malo drugačne teksture. Po drugi strani pa lahko obložite tudi le skrite kotičke doma, kot so shramba, garderobna omara in podobno ter ne nazadnje strop.

Več uporabnih kreativnih idej, kako uporabiti vzorčaste tapete, pa si oglejte v naši fotogaleriji.