Hiša na videz nudi posebno prostorsko izkušnjo, saj so posamezni strukturni elementi objekta večkrat »zlomljeni« do oblike, ki odlično izkoristi lego 1281 kvadratnih metrov velikega zemljišča. Zgradba je odprta in dobro prezračevana, saj ima na različnih mestih številne odprtine, ki povežejo bivalne prostore med seboj in z zunanjim svetom.

zlomljena_hisa_2.jpg

Skupni in zasebni prostori

Glavni vhod v hišo je v najvišji drugi etaži, saj je stavba vgrajena v poševno parcelo, ki se nadaljuje navzgor proti bližnji ulici. Iz zgornjih dveh nadstropij lahko stanovalci dostopajo tudi do prostornih teras oziroma balkonov na južni strani hiše.

zlomljena_hisa_3.jpg

Pritličje objekta je sestavljeno iz dveh prostornih garaž in manjše domače delavnice, prvo nadstropje pa združuje spalnice in manjšo dnevno sobo. V najvišji etaži so urejeni dnevni prostori, in sicer razkošna dnevna soba s kamnitim kaminom ter sodobna kuhinja z jedilnico.

zlomljena_hisa_5.jpg

Igra svetlobe, sence in oblike

Zahvaljujoč kompleksni obliki so bivalni prostori svetli in zračni, v njih pa je moč opaziti tudi spreminjajočo se igro svetlobe, sence in oblike. V stavbi je urejeno horizontalno in vertikalno kroženje svežega zraka, h kateremu pripomore veliko stopnišče z neobičajno zasnovano stopniščno ograjo. Stopnice so izdelane iz svetlega lesa, medtem ko je ograja iz lesa in črno pobarvane kovine.