Barvna paleta

Sredozemska barvna paleta odseva barve sonca in morja, živopisano floro in druge elemente pokrajine. Posezite po bogatih in toplih barvah, denimo mešanici rdeče, živo rumene, terakote in morsko modre. Povežite jih v mozaik ali kak drug dekorativni element.

Zaobljene oblike

Značilnost sredozemskega stila so tudi zaobljene oblike. Pohištvo, pipe in drugi elementi naj bodo zato zaobljeni in elegantnih oblik.

backsplash.JPG

Ročna poslikava

Ročno poslikan mozaik ali freska sta srce mediteranske kuhinje. Lahko je na steni, na kuhinjskem otoku ali pa na stropu.

Kovano okrasje

V sredozemskih kuhinjah je veliko kovine. Še posebno dobro se vanje podajo kovani predmeti. S takšnim držalom za lonce na kuhinjskem otoku (spodnja fotografija) boste kuhinji dali močan in samosvoj pečat.

14664_0_4_6384_mediterranean_kitchen.JPG

Stene

Če želite doseči videz mediteranske kuhinje, naj imajo stene teksturo. Posezite po štukaturah, mavcu ali kakem drugem materialu, ki ga lahko oblikujete po lastnih željah. Pričarajte si videz stare vile.

Talne obloge

Tla kuhinje obložite s ploščicami v zemeljskih tonih ali z opeko. Če se vam zdi, da bi to delovalo prehladno, lahko na tla položite tudi trpežno preprogo, ki se bo ujemala z barvno shemo kuhinje.

toskana2.jpg

Tramovi

Odkriti stropni tramovi dajejo kuhinji rustikalen pridih in se čudovito skladajo s kovinami in teksturnimi stenami. Za večji kontrast s stropom jih prebarvajte s temno barvo.

Pohištvo

Pohištvo naj bo iz temnega lesa, kot je denimo oreh. Obvezne so zaobljene linije in dekorativni elementi.