Zračen in svetel dupleks

To dokazuje, da lokacija ni pomembna in da lahko svoj najljubši stil poustvarite kjer koli. Stanovanje v dveh etažah (dupleks) meri sto kvadratnih metrov,  kljub sorazmerno omejeni velikosti pa predstavlja zračen in svetel dom. Polno je klasičnih kosov pohištva z dizajnom iz petdesetih in šestdesetih let, ki pričarajo moderen klasičen slog s sredine prejšnjega stoletja. Ta slog so proslavila slovita oblikovalska imena, kot so Eames, Eero Saarinen, Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Hans J. Wegner, Finn Juhl, oul Kjærholm, Verner Panton, Mies van der Rohe, Le Corbusier in drugi.

duplex_interior_design3.jpg

Zato ni nič nenavadnega, da je stanovanje videti tako elegantno. Vsak kos pohištva je dovršen, prav tako dekorativni dodatki. Teh je veliko, najsi gre za različne vaze, vrče, zanimivo oblikovane svetilke ali raznobarvne umetniške slike. Stene v nekaterih prostorih so skoraj v celoti polepljene z modnimi, pa tudi bolj osebnimi fotografijami.

Dovršena vizualna podoba

duplex_interior_design12.jpg

Večina pohištva je lesenega in v naravni barvi. Kavč v dnevni sobi je bele barve, prav tako preproga, ki s pomočjo dnevne svetlobe, ki v stanovanje vstopa skozi visoka okna, poskrbi za svetlost in svežino prostora. Stene so večinoma bele, v nekaterih prostorih, na primer v kuhinji, pa tudi črne, kar velja tudi za kuhinjske elemente. Nekatere sobe so okrašene z vzorčastimi tapetami.

duplex_interior_design7.jpg

Za eleganten videz poskrbijo tudi pomembni detajli, kot je izbira posteljnine z modro šahovnico v spalnici, ujemanje barvnih odtenkov umetniške slike in tapete v kopalnici ali pa knjige na policah, ki so skrbno zložene po barvah.

Če si želite ogledati še več fotografij tega očarljivega stanovanja, v katerem mnogo raznolikih, a skrbno izbranih detajlov ustvarja elegantno in prijetno celoto, si oglejte našo fotogalerijo.