Umetnina

Umetniško delo prostoru doda veliko osebnosti. Kupite zelo veliko umetniško sliko in jo obesite v sobo. Pazite seveda na to, da se bo ta ujemala s siceršnjo opremo prostora – razen če ne želite doseči ravno nasprotnega učinka.

img_5801.JPG

Pohištvo

Velik kos pohištva pritegne pozornost, še posebno, če je v kontrastu s siceršnjo opremo. Zadnji trendi narekujejo, da uniformno opremljeno kuhinjo razbijete s kosom kontrastnega pohištva. Monotonost prostora boste razbili tudi, če boste vanj postavili zanimiv kos pohištva. A pri tem nikar ne pretiravajte, sicer bo vaš dom videti kičast. Že nenavaden vzglavnik nad posteljo bo dal sobi čisto drugačen videz.

untitled_147.JPG

Arhitekturni elementi

Videz prostora boste popestrili tudi z zanimivimi arhitekturnimi elementi, denimo rustikalnimi stropnimi tramovi ali starinskimi vrati.

Barva

Vsake oči imajo svojega malarja. Nekateri so radi ves čas obkroženi z živimi barvami, drugi pa prisegajo na bolj umirjene barvne odtenke. A ne glede na to, v katero skupino sodite – vsake toliko časa prepleskajte stene (lahko tudi vrata) z drugo barvo. Počutili se boste, kot da ste se se znašli v popolnoma novem prostoru.