Enobarvne ali takšne z vzorcem?

Po mnenju notranje oblikovalke Marie Killam ni dobro, če so blazine v isti barvi kot zofa ali druga sedežna garnitura, razen če je ta tako velika, da lahko vključite še druge dekorativne blazine, ki povežejo sobo. Podobno velja tudi za vzorce – če je v sobi že nek vzorec, na primer na otomani, raje ne uporabite popolnoma enakega še na blazinah na zofi. Če kupujete okrasne blazine z vzorcem, naj bo v vzorec vključena vsaj ena barva, ki je že v prostoru. Rdečeoranžna blazina s črno črto je na primer bolje videti na črni zofi kot pa na modri.

Tudi če so blazine enobarvne, brez vzorca, naj bodo barvno povezane z drugimi barvami v sobi. Če je na primer fotelj karamelne barve, jo lahko ponovite tudi na blazinah na zofi. V sobi z oranžnimi zavesami so lahko oranžne tudi blazine, saj tako povežejo sobo. Ne glede na to, ali so blazine enobarvne ali vzorčaste, je torej priporočljivo, da se na njih ponavljajo barve, ki so že v sobi.

 
image_thumb_37.jpg

Nežne barve in igra kontrastov

Ne glede na to, kakšni so trendi, so blazine za otroško sobo vedno primerne. Ni pomembno, ali gre za majhne otroke ali najstnike. Za otroško sobo izberite nežne barve blazin in raje ne izbirajte črnih ali blazin preživahnih barv. Naj ne bodo niti prevelike niti premajhne.

Ko gre za dnevno sobo, se lahko igrate s kontrasti. Če so na primer v dnevni sobi rumene stene in so tudi drugi objekti v sobi vsaj delno rumeni, boste ustvarili zanimiv kontrast, če boste kavč okrasili s svetlo zelenimi blazinami.

blazine2.jpg

V trgovinah s pripomočki za slikanje lahko kupite paleto barvnih vzorcev ter doma poiščete takšne, ki ustrezajo opremi v prostoru. Ko greste po nakupih, jih vzemite s sabo, saj boste tako lažje izbrali pravo barvo blazin.

Oglejte si našo fotogalerijo, morda boste odkrili barvno kombinacijo z blazinami, ki vam bo še posebno všeč.