Ikeina kolekcija je sestavljena iz posodobljenega pohištva, ki je bilo modno v preteklosti, zdaj pa so ga v švedskem podjetju ponovno oživili na moderen način. Elementi v kolekciji so še vedno obdržali svoje originalne poteze in prepoznaven videz, poleg tega pa so dobili sodoben trendovski pridih.

nova_ikeina_retro_kolekcija_3.jpg

Inovativni in cenovno ugodni izdelki

Navdih za kolekcijo je Ikea poiskala v preteklosti in izzvala svoje oblikovalce, da kose pohištva in dekorja spremenijo v inovativne cenovno ugodne izdelke, ki pripadajo prihodnosti. Pri oblikovanju nove kolekcije je sodelovalo 19 dizajnerjev, potrošnikom pa je zbirka na Švedskem in v drugih evropskih državah na voljo od maja naprej. V kolekcijo so med drugim vključeni zanimivi kosi z retro pridihom, kot so barviti stoli, bele omarice, udobni fotelji, praktične mize, atraktivna svetila in komode v barvi lesa.

nova_ikeina_retro_kolekcija_1.jpg

Z mislijo na trajnostni razvoj

Vsi izdelki se ponašajo osveženo retro obliko, ki je prevladovala v obdobju od petdesetih do sedemdesetih let prejšnjega stoletja, izdelani pa so iz trajnostnih materialov, ki so letos še posebno v trendu. Razlog, da so se v švedskem gigantu odločili za to potezo, je letošnje obeleženje 60-letnice delovanja. Svojim oblikovalcem so ponudili možnost, da popravijo oziroma dopolnijo svoje delo iz preteklosti ter izdelke naredijo bolj funkcionalne in trajnostno naravnane.

nova_ikeina_retro_kolekcija_h.jpg

Nastale so bolj prilagodljive rešitve za majhne prostore: preprosti stoli, ki jih lahko zložite enega vrh drugega, pohištvo, ki ga lahko uporabljate tako v zaprtih kot zunanjih prostorih, mize za otroke z vgrajenim prostorom za shranjevanje in številni drugi proizvodi, nadgrajeni z okolju prijaznimi materiali, kot je bambus.

nova_ikeina_retro_kolekcija_2.jpg

Več fotografij trendovske Ikeine retro kolekcije pa si oglejte v naši fotogaleriji.