Optimistični toni

Mediji nas vsak dan zasipajo s slabimi in pretresljivimi novicami, zato ni čudno, da veliko znanih oblikovalcev širom po svetu v svoje izdelke vpleta svetle in drzne barve, ki v naše življenje vnesejo malo optimizma. Zaradi tega je to sezono najbolj zaželena sončno rumena barva, ki je hkrati odlična izbira za osvežitev kuhinje. Kombinirajte jo s belimi kuhinjskimi omaricami čistih linij, če pa želite nekaj bolj vznemirljivega, jo združite s trendovsko oranžno barvo ali oranžnimi odtenki.

rumena_kuhinja.jpg

Drzni in nevtralni toni

Če prisegate na nevtralne tone, posezite po letos še posebno modnih nevtralnih odtenkih, ki so tokrat živahnejši in drznejši. V ospredju so bež ter rjavi odtenki z dodatkom rdečih in rumenih podtonov, ki kuhinji dajejo topel značaj. Sodoben in prefinjen učinek boste dosegli tudi, če izberete barvo karamele ali kakija. Nevtralne bele, sive in črne odtenke, v katere ovijte kuhinjske pripomočke in dekor, dopolnite z drznimi barvnimi poudarki na določenih mestih, na primer oranžne, rdeče, modre ali vijolične barve.

Pridih narave

Vedno večja okoljska ozaveščenost se letos pozna tudi v barvni paleti, saj so trendovski toni, ki navdih črpajo iz narave, kot so oceansko modri, pšenično zlati, gorsko vijolični in naravno zeleni odtenki. Najlepše pri takšnih barvah je, da se izredno lepo podajo druga zraven druge. Še posebno v trendu je združevanje različnih odtenkov zelene, s katerimi ustvarite občutek, kot da bivate zunaj, ne v zaprtem prostoru.

small_kitchen_design_3.jpg

Brezčasni črnobeli toni

Črni, beli in sivi odtenki so prisotni že nekaj časa, a so v letu 2012 ponovno osvojili tako modne steze kot sodobne interjerje. Črnobela kombinacija je bila že od nekdaj impresivna izbira za kuhinje, saj jo lahko dopolnite z živahnimi barvnimi poudarki. Priporočamo vam, da stene pobarvate v črno ali kakšen drug temnejši odtenek, namesto da se odločite za temne pulte, omarice in talne ploščice. Še niste pripravljeni na skoraj črne stene? Poskusite modne sive odtenke z rožnatimi ali vijoličnimi podtoni.