Naselje De Eenvoud stoji ne daleč stran od Amsterdama in je nadaljevanje projektov stanovanjskih skupnosti De Fantasie in De Realiteit, ki so jih na tem območju zgradili leta 1980. Majhna soseska je postavljena na jasi zraven čudovite narave − zavarovanega območja – do nje pa pelje ozka lokalna cesta. Kljub temu soseska ni preveč oddaljena od bližnjega mesta.

hisa_iz_gume_rubber_house_2.jpg

Reciklirani materiali: les, guma in okna

Enonadstropna hiša iz gume premore dve spalnici, zgrajena pa je iz okolju prijaznih, predelanih rabljenih materialov in prekrita s fasado in streho iz reciklirane črne gume. Sestavljajo jo navzkrižno lepljene lesene plošče, visoki stropi, reciklirana okna in asimetrično postavljena nagnjena streha. Ker so vsi elementi zgradbe montažni, so gradbeniki za postavitev potrebovali le tri mesece. Oblika objekta sicer izhaja iz arhetipske oblike nizozemskih hlevov.

hisa_iz_gume_rubber_house_3.jpg

Domačna in preprosta notranjost

Stene, tla in strop so izdelani iz izoliranih lesenih plošč. Bivalni prostori so svetli, topli in odprti ter popolno nasprotje površini iz predelane gume na zunanji strani stavbe. Objekt je zasnovan tako, da omogoča naravno prezračevanje v toplejših mesecih. Enostavna betonska tla pa so opremljena s talnim ogrevanjem.