Jelovica svoj izvoz v sosednjo Italijo povečuje predvsem na področju sodobnih in energijsko varčnih hiš in večjih objektov. Družba je zaupanje kupcev poleg kakovostnih materialov dobila predvsem zaradi strokovnega znanja zaposlenih pri konstruiranju in izdelavi kompleksnih projektov in dobre odzivnosti. V zadnjih letih povečujejo prodajo individualnih hiš po vsej Italiji pa tudi gradnjo lesenih večstanovanjskih objektov in nadgradenj.

Nadgradnja italijanskega hotela

V Jelovici so v prvih mesecih 2012 na Južnem Tirolskem zaključili zahteven projekt, kjer so izvedli nadgradnjo hotela ob jezeru Molveno. Investitor je namreč želel povečati svoje hotelske kapacitete in obnoviti celoten kompleks v energijsko varčnega. Nadgradnja hotela je bila tokrat zaradi arhitekturnih in konstrukcijskih specifik ter zahtev certifikata KlimaHaus tehnološko bolj zahtevna. Pri izdelavi je bil pomemben tudi časovni okvir, saj je investitor z prenovo začel 1. januarja letos, pet mesecev kasneje pa že sprejema prve prve goste v prenovljenem kompleksu.

hotel_alle_dolomiti_zgornje_nadstropje.jpg

Sledenje nizkoenergijskemu standardu KlimaHaus

Istemu italijanskemu investitorju je Jelovica pred leti dobavila leseno energijsko varčno hišo, za katero je bil opravljen certifikat KlimaHaus. Gre za certifikat energijske varčnosti, ki je v Italiji priznan nizkoenergijskimi standard za novogradnje in sanacije. Povezuje namreč energijsko varčnost, udobje bivanja in trajnostno gradnjo z uporabo obnovljivih virov energije, premišljenim načrtovanjem in uporabo okoljsko ustrezne tehnike.

Jelovica v letu 2012 uspešno povečuje svojo prisotnost na tujih trgih, predvsem v Italiji, Švici, Nemčiji, kjer deluje prek dobro razvejane partnerske mreže. Njihova široka paleta visoko kakovostnih produktov, za katere imajo potrebne mednarodne certifikate, predvsem pa izkušnje, znanje in zanesljivost so vse bolj prepoznani tudi pri kupcih v tujini.

Več informacij pa najdete na www.jelovica.si.