Razsvetljava je pogosto spregledan sestavni element notranjega dizajna, čeprav lahko svetilka, ki prostor napolni z barvno svetlobo, njegova največja odlika. Barve so letošnje leto še posebno v trendu, zato si lahko privoščite biti drzni! Izberite lestenec v čisto drugačni barvi, kot je vaša oprema. Če spadate med bolj zadržane pa si ga omislite v barvi, ki se ujema s pohištvom.

lestenec_barvni2.jpg

Kopalnica

Kopalnico v pastelnih barvah boste izdatno poživili z lestencem v živi barvi. Razkošen lestenec lahko visi nad prav tako razkošno kopalno kadjo, kjer bo z igro barv ustvaril prav posebne učinke. Mislite le na to, da je ob kopalniškem ogledalu nameščena dodatna svetilka s svetlobo naravne barve, da ne boste imeli težav z nanašanjem ličil.

Kuhinja

Zakaj bi imeli ravno takšno kuhinjo, kot je razstavljena v salonu? Dodajte ji nekaj svojega. Z zanimivim in nenavadnim lestencem boste zagotovo dosegli želeni učinek. Če se ga naveličate, ga boste z lahkoto in razmeroma poceni nadomestili z drugim.

lestenec_barvni1.jpg

Jedilnica

Če kam, potem lestenec zagotovo sodi v jedilnico. Soba z izključno mizo in stoli je namreč lahko videti zelo dolgočasna. Zakaj ne bi vanjo namestili čudovitega lestenca v turkizni barvi in s tem poskrbeli za tako potrebno poživitev prostora? Čeprav se vam morda zdi, da ta barva pride v poštev samo ob belem in kremnem pohištvu, pa temu ni tako. Zelo dobro se poda tudi k zemeljskim tonom.

Če želite imeti bolj neformalno jedilnico, posezite po zasenčenem svetilu. Senčilo je lahko iz raznovrstnih materialov. Kupite še nekaj dekorativnih predmetov, kot so vaze in prtički, v enaki barvi, kot je svetilo, in z njimi okrasite mizo. Tako boste oba elementa povezali med sabo. Če niste pristaš barv, posezite po črnem lestencu. Pazite le, da ne boste z njim "zadušili" prostora, kar se zna zgoditi, če je ta že opremljen v temnih barvah.

lestenec_barvni4.jpg

Dnevna soba

Ne pozabite na lestenec v dnevni sobi. Omislite si vpadljiv kos, s katerim boste razbili siceršnjo monotono, enobarvno shemo sobe. Še ideja za osvežitev starega, a dolgočasnega lestenca: obesite nanj nize kristalov v želeni barvi ali več barvah in prostor bo takoj oživel.

Več primerov poživitve prostorov z lestenci pa si oglejte v naši fotogaleriji.