Najstarejša stavba je star skedenj, zgrajen leta 1930, medtem ko so bili drugi objekti zgrajeni kasneje v 70. letih prejšnjega stoletja. Zaradi rahlo dvignjenega zemljišča lokacija ponuja veličasten razgled v smeri Kamniško-Savinjskih Alp, zraven pa se vije tudi Pot spominov in tovarištva, ki obdaja Ljubljano.

objekt_mesane_rabe_v_bizoviku_8.jpg

Spodaj poslovni prostori, zgoraj stanovanje

Projektna ekipa iz slovenskega arhitekturnega biroja Tria studio je prenovila star skedenj v objekt mešane rabe. V pritličju so zdaj poslovni prostori podjetja za informacijske storitve Razum d.o.o., nadstropje višje pa najdemo podstrešno stanovanje, razdeljeno na dve ravni. Polovica zgornje etaže je popolnoma očiščena, severno stran stanovanja pa so podaljšali z novim sistemom kock, ki zgradbi vdihne novo podobo.

Na južni strani v notranjost doma dospe naravna svetloba skozi strešna okna, od glavnega vhoda pa hodnik vodi v dve spalnici in kopalnico s kopalno kadjo, medtem ko se na drugi strani odpre velik dvignjen podstrešni prostor. Do medetaže s pogledom na druge bivalne prostore, zgrajene iz jeklene konstrukcije, peljejo hrastove stopnice, zraven katerih so spodaj umeščeni dnevni prostor, kuhinja in jedilnica.

objekt_mesane_rabe_v_bizoviku_0.jpg

Prebarvane aluminijaste plošče

V steno so vgrajena visoka okna, edinstven ambient pa pričara tudi umetna razsvetljava na stropu. Zunanjo fasado zgradbe so arhitekti ovili v prebarvane aluminijaste plošče proizvajalca Novelis – izbrali so sivo in zlato barvo kock, saj so tako poudarili urbane karakteristike stavbe.

Več posnetkov zanimive hiše v Bizoviku pa si oglejte v naši fotogaleriji.