Zanimiva zunanja podoba

Hiša, ki so jo zasnovali v arhitekturnem biroju HLPS, stoji na 300 kvadratnih metrov veliki parceli. Arhitekti so želeli ustvariti oazo, mikroklimo, ki stanovalcem omogoča, da uživajo zunaj, hkrati pa so v zavetju. Zunanje ogrodje hiše pokriva tako običajne bivalne prostore kot vmesne prazne prostore -  nekakšna dvorišča. Stanovalci lahko na teh notranjih dvoriščih, ki jim dajejo zaščito in zasebnost, uživajo na svežem zraku, hkrati pa so še vedno znotraj svojega doma.

lovely_house_in_chile3.jpg

Notranja struktura pa vpliva tudi na zunanjo podobo hiše. Ta je podolgovata, večina sob pa je v pritličju. Strop v notranjih dvoriščih je namreč delno odprt, tako da lahko vanje sijejo sončni žarki, zaradi česar je za zgornje prostore na voljo manjša površina.

lovely_house_in_chile6.jpg

Nežno urejen interjer

Interjer krasi mehka, nevtralna barvna paleta, ki ustvarja občutek svetlega in zračnega prostora. Ogromna okna, ki segajo od tal do stropa, omogočajo hiši, da se kopa v naravni svetlobi. Ob parketu iz temnega lesa pridejo elementi v interjerju še bolj do izraza. Eleganten kamin v velikem dnevnem prostoru predstavlja središčno točko v prostoru.

lovely_house_in_chile8.jpg

Kopalnica premore moderno opremo ter čudovito talno kopalno kad. Ena od sten v kopalnici je v celoti iz stekla, vendar pa stanovalce pred radovednimi pogledi ščiti še dodatna stena, ki ustvarja manjšo zaprto teraso. V celoti gledano je arhitektom uspelo ustvariti hišo, ki predstavlja topel, prijazen in odprt dom za stanovalce, hkrati pa jim omogoča dovolj zasebnosti.