V mrzlih zimskih dneh nam bo takšna dekoracija pričarala lepe morske spomine in vročico poletnih dni, pa še enostavno in poceni jo lahko izdelate.

Školjke v kozarcu

Veliko odprto stekleno posodo ali kozarec napolnite z različnimi školjkami. Tako boste ustvarili zanimivo dekoracijo za mizo. Posodo lahko tudi delno napolnite s peskom in nanj položite školjke. Dodajte še španski mah, posušeno cvetje, storže ali druge zanimive motive.

95302_beach_wedding_table_2.jpg

Okvir ali venec

Kupite preprost, poceni lesen okvir za fotografije. Lahko ga pustite v naravni barvi ali ga pobarvate s svetlimi toni. Z močnim lepilom prilepite školjke na vse strani okvirja ter v tako okrašenem okvirju razstavite svoje najboljše fotografije.

Odličen način za dekoracijo doma je tudi venec iz školjk. Kupite preprost venec in nanj nalepite školjke različnih oblik in vzorcev. Dodate lahko tudi posušeno cvetje ali listje. Venec obesite na vhodna vrata ali na steno.

seashell_wreath.jpg

Ogrlica, ogledalo ali sveča

Zberite morske školjke različnih velikosti in oblik ter jih nanizajte na vrvico ali žico. Morda boste morali vanje zvrtati luknje. Če imate premalo školjk, lahko podoben učinek dosežete z belimi biserčki med školjkami. Tudi takšen trak iz školjk lahko obesite v bližino vhodnih vrat ali pa čez ogledalo.

img_4412_cropped.jpg

Tudi preprosto ogledalo lahko spremenite v izvrsten umetniški kos. Več školjk nalepite na obe strani zrcala ali pa na njegove robove. Če so školjke bolj  ploske, jih lahko uporabite tudi kot podstavke za svečke. V školjko nanesite nekaj peska ter nanj prilepite svečko.