Če želite doseči videz modernega rustikalnega stila, izberite le nekaj klasičnih rustikalnih elementov, kot so grobo izklesano pohištvo, leseni elementi iz bora, ki so videti prepereli ali obrabljeni, dekoracijo iz jelenovih rogov, prešite odeje oziroma tkanine in izpostavljeni tramovi. Izbrane elemente izpostavite tako, da zavzamejo osrednjemesto v prostoru, in jih kombinirajte s poenostavljenimi sodobnimi potezami doma, denimo z belimi minimalističnimi zidovi, talnimi oblogami ali pohištvom prečiščenih linij.

V ospredje postavite en element

Po možnosti v ospredje postavite le en rustikalni element, na primer tkanino z rustikalnim vzorcem v modri barvi, ki lahko krasi oblazinjeno klop v jedilnici. Druga oprema naj bo pretežno lesena: kombinirate lahko tudi različne grobe teksture in barve lesa, da dosežete bolj razgiban videz. Na steno pritrdite rustikalne luči, ki jih običajno vidimo v hlevih.

sodobni_rustikalni_stil_opremljanja.jpg

Uporabite nove materiale

Če v vašem stanovanju že zdaj prevladuje pridih rustikalnega, podobo enostavno posodobite tako, da vanj umestite nove materiale. Sodobne kuhinjske omarice in kuhinjski pult iz koriana ali drugega modernega materiala bodo v sicer kmečko urejeno kuhinjo vnesli sodoben stil.

Svetleče površine

Svetleče površine na stropu, stolih in drugih predelih odsevajo svetlobo po prostoru in modernizirajo rustikalni stil notranje opreme. Izberete lahko kovinske dodatke in dekorativne elemente z bleščicami.

Namesto nagačenih živali naravi prijazne rešitve

Rogovje in nagačene živali so nepogrešljiv del rustikalno opremljenih prostorov, vendar pa tudi do živali krut način za dekoracijo sob. Zaradi tega posezite raje po nadomestkih, ki ustvarijo podoben učinek: na steno nalepite fotografije živali ali pa izberite stenske nalepke.

sodobni_rustikalni_stil_opremljanja_2.jpg

Industrijski dodatki

Rustikalni stil prostora bo dobil povsem nove razsežnosti, če vanj dodate talno svetilko, lestenec ali druge element opreme v trendovskem industrijskem slogu.

Mešajte staro in novo

Kombinirajte stare predmete z novimi. Sodobno stojalo za brisače, ogledalo in stranišče elegantno dopolnijo rustikalna kopalna kad, borove talne obloge, s tramovi obloženi stropi in stene. Za bolj uravnotežen videz uporabite preprosto barvno paleto.

Obrabljeno pohištvo

En opaznejši kos starinskega pohištva (ali dva in največ tri) naj bo videti obrabljen: z njega naj se kruši barva, saj tako najhitreje dosežete želeno rustikalno podobo. Drugo pohištvo naj bo v ozadju in sodobnih linij, takšna pa naj bo tudi dekoracija.

sodobni_rustikalni_stil_opremljanja_3.jpg

Več prostorov, opremljenih v sodobnem rustikalnem stilu, pa si oglejte v naši fotogaleriji.