Škatle za shranjevanje

Pogosto menimo, da stvari nimamo kam dati, saj nimamo dovolj prostora za omaro, police ali mizo – a shranjevalni sistem morate imeti. Kaj pa, če bi (seveda le tiste stvari, ki jih zares potrebujete) pospravili v lične škatle?

Uporabite kose pohištva

Kupujete novo posteljo? Kupite takšno s predalnikom ali pa vsaj takšno, pod katero je dovolj prostora za shranjevanje nekaj škatel. Če kupujete klop za jedilno mizo, kupite takšno s prostorom za shranjevanje. Enako velja tudi za druge kose pohištva. Sicer pa ne pozabite pregledati pohištva, ki ga že imate - morda pa je prostor vašem tabureju.

matroshka_5_resized_600.jpg

Razmišljajte vertikalno

V majhnih domovih je zelo pomembno izkoristiti vsak kotiček prostora. Razmišljajte vertikalno. Nad mizo namestite police in nanje postavite knjige, ki vam ležijo po tleh, ter dokumente in fotografije, za katere ves čas trdite, da jih nimate kam dati. Če nimate prostora za pisalno mizo, kupite stenski razdeljevalnik pošte in dokumentacije in ga namestite v kuhinjo. Tudi oglasne in magnetne table so izvrstna mesta za postavitev otrokovih risb, šolskih obvestil, potovalnih načrtov in drugega.

white_work_space_with_a_lot_of_storage_box.jpg

Po malem se daleč pride

Pogost izgovor ljudi je, da nimajo dovolj časa, da bi stvari spravili v red. A vsakdo si lahko na dan vzame 10 do 15 minut in se posveti enemu prostoru ali projektu.

Znebite se odvečnih stvari

Najverjetneje ne potrebujete vseh papirjev, ki vam ležijo na mizi. Preglejte jih. Če ste z njimi opravili, jih vrzite proč. Če oblačil niste oblekli tri leta, jih podarite. Hrano s pretečenim rokom uporabe zavrzite. Že če boste zavrgli le nekaj stvari, se boste počutili bolje.