Ne glede na to, ali z modnimi barvami poudarite stene, dekorativne ali druge elemente notranje opreme, boste z odtenki iz sodobne barvne palete v trenutku posodobili prostor. V nadaljevanju si preberite, katere privlačne barve letos ne smejo manjkati v nobeni dnevni sobi.

turquoise_in_living_room.jpg

Vintage sodobno

Vse staro je ponovno v modi, kar še zlasti velja za sodobno paleto barv. Tako so v trendu predvsem turkizna, koralna in srebrnosiva barva. Če želite pričarati novi stari vintage stil, ki odraža sodobnost, izberite letos še posebno modne nasičene (živahne) odtenke s pridihom zemeljskih tonov. Kombinirajte jih s svetlo pobarvanimi lesenimi površinami, kremnimi in rjavorumenimi toni in kristalno čistim steklom.

warm_gray_modern_living_room_with_pops_of_purple_color2.jpg

Novi nevtralni odtenki

Ko omenimo nevtralne odtenke, večina najprej pomisli na bež barvo in njej podobne tone. Vendar pa danes dizajnersko opremljene dnevne sobe preplavljajo nevtralni odtenki iz nove barvne palete, ki temelji na hladnih sivih tonih s kančkom peščeno rjave. Ti prefinjeni in kompleksni nevtralni toni se podajo skoraj zraven vsega. Za še bolj dramatičen učinek posezite po modernih sivih tonih, ki so že skoraj črni ali pa imajo v sebi pridih vijolične.

vintage_decorating_ideas_for_living_rooms.jpg

Naravno sodobno

Zemeljski rjavi odtenki tudi letos prevladujejo v sodobno okrašenih dnevnih sobah. Če jih mešate s srednje živahnimi zelenimi in belimi toni, boste na naraven način poudarili lepoto obeh barv. Topli sončno zlati odtenki pa prostor osvetlijo in mu dajejo topel značaj.