Če želite v svoj dom vnesti nekaj razgibanih vzorcev in odraz sodobnega sveta, posezite po unikatni dekoraciji iz pikslov. Vedno bolj živimo v digitalnem svetu, zato naša navdušenost nad pikami niti ni tako presenetljiva.

piksli_preproga.jpg

Kaj vse je lahko okrašeno s piksli?

Izberete lahko piksle različnih barv, a enake velikosti in iz njih sestavite zanimiv motiv ali večjo sliko, ki lahko zavzema tudi celo steno. Piksli lahko krasijo okrasne blazine, preproge, posteljnino in druge tkanine, svetilke, ure, stenske umetnine, kose pohištva, kot so sedežne garniture in omare, in tudi druge dekorativne podrobnosti. Omislite si piksle v brezčasni črnobeli barvni kombinaciji z barvnimi poudarki na določenih mestih ali pa povsem barvit vzorec.

Sveže ideje

Piksle so v svoje kreacije vključili tudi znani oblikovalci in dekoraterji. V oblikovalskem podjetju Zunzaga so zasnovali kolekcijo okrasnih blazin, preprog in kavčev, na katerih se bohotijo slikovne pike mavričnih barv. V nemškem podjetju Stellavie pa so oblikovali svetilko s piksli v baročnem slogu, ki elegantno in edinstveno poveže dve različni časovni obdobji in nasprotujoča si stila.

piksli_na_steni_1.jpg

V švedskem podjetju ixxi so navdih našli v Van Goghovih umetninah: predstavili so modularne stenske plošče z vzorci pikslov (na sliki zgorajj), ki jih lahko poljubno preoblikujete v drugačen motiv. Umetnik Duncan Wilson pa je izdelal nekaj, kar zlahka doma naredite tudi sami – celo steno je obložil s kvadratnimi samolepilnimi listki pisanih barv, ki jih običajno uporabljamo v domači pisarni, po podobi pa od daleč spominjajo na večje piksle.

Več navdiha za dekoracijo prostorov s slikovnimi pikami pa poiščite v naši fotogaleriji.