Uokvirite posterje

Skorajda ni najstnika, ki ne bi imel sobe polepljene s posterji svojih idolov ali stvari, ki ji obožuje. A zgolj pritrjeni s selotejpom na steni delujejo nekoliko razcapano in nezrelo, kajne? Kupite nekaj preprostih okvirjev in posterje uokvirite, nato pa obesite na steno. Sprememba bo očitna!

2_copy.jpg

Pogrnite po tleh preprogo

Če je pod odrgnjen ali pa je preproga zelo obrabljena, jo zamenjajte z novo. Na voljo je veliko lepih, cenovno ugodnih preprog. Če želite sobi dodati nekaj topline in luksuza, kupite preprogo iz umetnega krzna. S preprogo v sobi bodo noge vedno na mehkem, soba pa bo videti čudovita. Še posebno pa bo preproga izstopala, če boste izbrali barvo, kontrastno barvi pohištva.

Razstavite igrače

Vsak otrok se rad igra, od nekaterih igrač pa se ne more ločiti niti takrat, ko odraste. Namesto, da bi jih pospravili v predale ali škatle, jih razstavite. Kupite steklene posode, jih položite vanje in jih dajte na polico ali pa jih postavite v vitrino.

Lončnice

Kupite nekaj lončnic, vseeno kakšnih, glejte le, da si boste za njihovo nego vzeli dovolj časa. Če sami (in vaš otrok) niste ravno skrbni negovalec rastlin, je bolje, da posežete po kakšni manj zahtevni sorti, kot sta denimo bambus ali kaktus. Za tiste z bolj razvito vrtnarsko žilico pa priporočamo zelišča, ki bodo poskrbela tudi za to, da bo soba zelo lepo dišala. Rastline posadite v lepe cvetlične lončke z zrelimi motivi.

jackieeyecandy.jpg

Posteljnina

Če otrok še vedno spi v posteljnini z motivi najljubše pravljice ali filmskih junakov, jo zamenjajte z novo z odraslimi vzorci ali pa enobarvno, kakor je vašemu nadebudnežu bolj všeč. Če si tega ne morete privoščiti, kupite samo novo, elegantnejše posteljno pregrinjalo.

Če želite odraslo sobo, mora biti ta pospravljena. Če so stene črne ali druge temne barve, jih prepleskajte s svetlejšimi in nevtralnejšimi. Bolj odrasel videz boste sobi dali tudi z okrasnimi blazinami. Resda niso vedno najbolj praktične, a z njimi boste dosegli tisto, k čemur strmite, to pa je tudi bistveno, kajne?