Prenova z mislijo na originalni dizajn

Hišo so kasneje prenovili arhitekti iz skupine Coop15 Architecture, saj so lastniki hoteli imeti večji dom, kjer bi bilo več prostora za družinske dejavnosti. Arhitekti so pri prenovi spremenili postavitev prostorov, vendar pa jim je uspelo ohraniti originalen dizajn. Spodnje nadstropje so razširili in dodali spalnico, s tem pa pridobili prostor tudi za domačo pisarno in dodatno kopalnico za otroke.

1327336340_kelly_092011_273_1000x664.jpg

Razširili so tudi zgornje nadstropje, kjer so v skupnem prostoru urejene kuhinja, dnevna soba in jedilnica. Cedrovina, s katero so obložene notranje stene, je z leti potemnela. Ker so hoteli, da bi prostor postal svetlejši in bolj odprt, so arhitekti pri prenovi dodali več stekla. Ponekod so stene iz cedrovine nadomestili z mavčnimi ploščami. Prenovili so tudi zunanje stene in streho, ki jih prekrivajo skodle iz steklenih vlaken.

queen_anne_modern_house4.jpg

Interjer v znamenju lesa

Glavni pečat notranjosti dajejo stene in stropi, v celoti obloženi s cedrovino. Vsepovsod v hiši se pojavljata naravni les ter klasična kombinacija bele in črne barve. Velik in moderen kamin, sodobno pohištvo in čudovit razgled skozi vsa okna dajejo hiši poseben čar. Prebivalci lahko med obroki v minimalistično opremljeni kuhinji občudujejo naravne lepote ali pa v razgledu uživajo na udobnih sediščih v dnevnem prostoru.

V naši fotogaleriji si lahko ogledate še več fotografij te očarljive hiše v Seattlu.