Mah, plesen in podobne nadloge

Med pregledovanjem inšpektorji pogosto naletijo na hiše, ki so v tako slabem stanju, da se zaradi njih še dolgo držijo za glavo. Zaradi dežja je nenaseljeno hišo, namenjeno prodaji, zalila voda, ki je niso pravočasno izčrpali. Posledica – plesen, kamor koli zaide pogled. Ni znano, ali je lastnikom hišo kljub temu uspelo prodati.

11_inspection.jpg

Streha na fotografiji spodaj je sicer zelena, a ne zato, ker bi bila tako ekološka.

01_inspection.jpg

Če odstranite eno izmed hiš v vrsti, nastane praznina. Stena leve hiše se je zato začela nagibati, zaradi česar jo je bilo treba ''podpreti''.

15_inspection.jpg

Iz novih betonskih plošč še vedno gledajo jekleni klini. Zraven pa je otroško kolo. In kaj bi se zgodilo, če bi otrok padel?

02_inspection.jpg

Nekoliko preveč inovativni lastniki

Večina lastnikov izolira cevi nad vodnim grelnikom, da bi prihranili energijo. Nekateri pa namesto tega izolirajo kar električni vodnik, ki skrbi za dobavo energije.

04_inspection.jpg

Zakaj bi kuhinjsko napo postavili nad štedilnik, če je pa lahko nad pultom?

10_inspection.jpg

Nekateri pa luknje v dimniku zapolnijo kar s pomočjo žoge in lepilnega traku.

12_inspection.jpg

Nezaščiten kabel pod stikalom je nekako povezan z regulacijskim stikalom. Ko je bilo stikalo vključeno, je tudi po kablu stekla elektrika. Zaradi tega gori lučka na inšpektorjevem testerju.

17_inspection.jpg

Kraljestvo živali

Tudi podstrešja so zanimiva, če ne zaradi drugega, zaradi živali, ki tam prebivajo. Ptice so si spletle udobno gnezdo. Tu so še mačke na tramovih ali pa plavajoče miši v črpalki za vodo.

16_inspection.jpg