Posestvo z nenavadno betonsko konstrukcijo, ki zemljišče razdeli na več različnih uporabnih območij, leži na vedno bolj naseljenem podeželju z zelenjem poraslega italijanskega otoka. Sodobna oblika hiše je v neposrednem odnosu z okoliško krajino, saj kljub izstopajočemu dizajnu sovpada z okolico.

Bela konstrukcija se prikupno vključi v naravo

Enodružinska hiša je zgrajena na sredini travnika, na južni in vzhodni strani pa je povsem odprta in ima za boljši pretok svetlobe zastekljene stene. Zgradba je odprta navzven proti zunanjosti, ker so iz betonske konstrukcije oblikovani posamezni življenjski prostori brez sten, ki postanejo del celostne rešitve. Podaljški stavbe omogočijo bivanje na prostem in nudijo zavetje, služijo pa kot platforma, previsi, balkoni in terase.

vila_t_sicilija_1.jpg

Trinadstropna struktura interpretira značaj sredozemskega doma. Trdna betonska fasada je delno obložena s kamnom. V najnižji etaži z dvoriščem, ki je zgrajena pod površjem travnika, so urejene spalnice, medtem ko so v zgornjih dveh nadstropjih dnevni bivalni prostori.

vila_t_sicilija_7.jpg

Bivalni prostori

Zraven kuhinje z jedilnico najdemo prostoren dnevni prostor: iz dnevne sobe pelje leseno stopnišče do najvišje ležeče etaže, kjer sta zgrajena manjši studio in dodatna spalnica. Glavna spalnica s kopalno kadjo pa je umeščena za dnevno sobo. Iz osrednjih bivalnih prostorov lahko stanovalci dostopajo do zunanjih teras, ki jih najdemo v vseh nadstropjih in na vseh straneh hiše.

vila_t_sicilija_8.jpg

Več fotografij tega navdihujočega sicilijanskega domovanja pa si oglejte tukaj.