Z vsako obleko je tako, da po določenem času obledi, se zmečka ali kakor koli drugače obrabi. S kakovostno fasado sicer ni povsem enako, ampak vsake toliko časa, recimo na petnajst let, vendarle potrebuje nekaj posegov in obnovitveno barvanje. Lepota je sicer pomembna, obnovitveno barvanje pa poskrbi tudi za boljšo zaščito, saj premazi izboljšajo vodoodbojnost, utrdijo sloje in ob rednem vzdrževanju fasade velike težave odpadejo. Pravimo, da je tako pri kvalitetni fasadi.

Tudi tukaj je pravi naslov Jub in fasadni sistem Jubizol, ki je pisan na kožo praktično vsem objektom, individualnim hišam, večstanovanjskim objektom in tudi visokim stanovanjskim blokom (nad 22 metrov). Primeren je za novogradnje in adaptacije, vse to pa po zaslugi različnih uporabljenih izolacijskih oblog. Življenjska doba, gradbeno-fizikalne in druge lastnosti toplotnoizolacijskega sistema pa niso odvisne le od izbrane vrste in debeline izolacijske obloge, ampak tudi od vrste uporabljene lepilne malte, debeline in vrste v sistem vgrajenega osnovnega ometa, pa tudi od zaključne obdelave sistema oziroma vrste, barvnega odtenka, zrnavosti in drugih lastnosti vanj vgrajenega zaključnega ometa. Z večletnimi raziskovanji in kombiniranjem komponent so v Jubu dosegli največje mogoče sinergijske učinke in to je tisto, kar odloča o kakovosti fasade.

Ostanimo pri nagradni igri, ki se bo začela 9. maja. Nagrade bodo več kot privlačne; čakajo vas Jubov bon za 1.000 evrov, ki ga boste lahko izkoristili pri svoji hiši, in dve tolažilni nagradi v obliki svetovanja arhitekta z izdelavo barvne študije ter tehnično svetovanje pri obnovi ali novogradnji fasadnega sistema. Pa še kakšno presenečenje obljubljamo. Več podrobnosti v prihodnji številki priloge Moj dom. In ne pozabite: barve spremenijo dom, Jubizol ga pa obleče ...