Izolacija

Za izolacijo sob je treba poskrbeti že pri načrtovanju in gradnji hiše. Ko gre za domačo pisarno, je dobra izolacija še posebno pomembna, saj v njej preživimo precej časa. Po navadi želimo takoj začeti z delom in nimamo časa čakati, da se prostor ogreje. Če je domača pisarna oziroma prostor, kjer  delamo, na primer delavnica, ločena od hiše, pa je še toliko bolj pomembno, da dobro poskrbimo za izolacijo, saj se toplota drugače hitro izgubi.

Izkoristite sončne žarke

Tudi na to mislite že ob zasnovi hiše. Izkoriščanje sončne energije za ogrevanje je še posebno koristno v domačih pisarnah, saj večina ljudi v njih dela čez dan. Tako morda poleg sončne energije niti ne boste potrebovali dodatnega ogrevanja.

space_heater.jpg

Izberite ogrevanje glede na svoje potrebe

Če je domača pisarna ločena od drugih delov hiše, si lahko pomagate s pečjo na les – tako lahko že zjutraj na hitro zakurite. Če so okoli nje materiali iz kamna, kot je skrilavec, se lahko ogrejejo in oddajajo toploto še v popoldanskem času. Vendar pa pisarne verjetno ne uporabljate vsak dan enako dolgo. Če jo potrebujete le za nekaj ur, lahko prostor na hitro za krajši čas ogrejete z električnim grelnikom in ga izključite, ko ga ne potrebujete več. Za boljši zrak poskrbite z vlažilnikom zraka. Če je zrak bolj vlažen, nas po navadi manj zebe.

home_office.jpg

Poskrbite za topla oblačila

Najprej nas začne zebsti v roke in noge. Mogoče se sliši nenavadno, a zakaj si v skrajnem primeru ne bi pomagali z rokavicami? Z  rokavicami, ki pustijo odprte prste, lahko prav tako tipkate. Debeli in mehki copati pa so tako ali tako pogoj, da nas ne zebe in nam je udobno. Če v hiši živi več stanovalcev, se je včasih težko odločiti, kako močno naj bo prostor ogret. Na določeni temperaturi bo nekoga zeblo, medtem ko bo drugemu vroče. Tako je včasih lažje poskrbeti za primerna oblačila, kot pa nenehno spreminjati temperaturo termostata oziroma radiatorja. V domači pisarni se vam sicer ni treba prilagajati drugim, vseeno pa ste lahko ekološko zavedni in ne ogrevate prostora do skrajnosti, zato da lahko naokrog skakljate v kratkih rokavih.