Vgradne niše

Če vam primanjkuje prostora za hranjenje stvari v sobi, kotiček za shranjevanje poiščite zunaj okvirjev prostora. Knjižne police, omarice z medicinskimi pripomočki in vitrine lahko vgradite v steno, tako da ne boste zapolnili prostora v sobi. Na voljo je le nekaj centimetrov prostora v zidu, preden začnete jemati prostor sosednji sobi, zato jih čim bolje izkoristite.

vgradna_nisa_11.jpg

Košare za pošto

Kupi (ne)prebrane pošte običajno pristanejo za jedilno mizo ali v predsobi, kjer povzročajo nered. Če hočete enkrat za vselej narediti red, pošto shranjujte v pletene košare ali posebne reže, namenjene hrambi pošte. Na steno obesite kar dve košari; da boste eno izkoristili za odlaganje prispele pošte, drugo pa za že prebrane pisemske pošiljke. Omislite si lahko tudi več košar, ki jih opremite z imeni družinskih članov, da boste lažje in hitreje našli svoje.

Zvita rešitev za shranjevanje

Ste ustvarjalen tip človeka? Ves material, s katerim si pomagate risati, izdelovati predmete ali kako drugače umetniško ustvarjati, pospravite v škatle za čevlje, ki ste jih po možnosti okrasili z zanimivim okrasnim papirjem. Uporabite lahko tudi prostostoječe stojalo za brisače, ki ga spremenite v držalo za lepilni ali drug daljši trak.

skatla_za_cevlje.jpg

Organizacija v domači pisarni

V domači pisarni kaj hitro nastaneta zmeda in nered, saj najdemo tu ogromno dokumentov, pripomočkov in drugih drobnarij, kot so pisarniške sponke, miniaturni zatiči za papir in pisala. Manjše predmete shranite v prozorne steklene kozarce primerne velikosti, ki so sicer namenjeni za vlaganje zelenjave. Tako jih boste namreč z lahkoto našli in uporabili. Namesto kozarcev izberite stare pločevinke, ki jih ustvarjalno okrasite. Za shranjevanje svinčnikov pa uporabite škatlasto embalažo zobne paste.